La PAH insta la Junta de Jutges que apliqui la llei per aturar els desnonaments

558

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha presentat, aquest matí, una carta adreçada als jutges degans dels jutjats de Catalunya perquè apliquin de forma inmediata la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya.

Una desena de persones de la PAH del Baix Llobregat Nord s’han aplegat al jutjat número 1 de primera instància de Martorell per entregar aquesta carta. El portaveu Oriol Francesch explica que “és una acció coordinada per totes les PAH arreu del país com a mesura de pressió perquè s’apliqui la llei perquè hi ha mesures que són d’urgència. Venim a demanar que no es faci cap tall de subministrament energètica i cap desnonament”.

La PAH sol·licita que es convoqui una Junta de Jutges en què inclogui com a punt de l’ordre del dia l’entrada en vigor de la nova llei i que vetlli per tal que, des dels òrgans judicials, s’apliqui l’esmentada llei i les mesures urgents que la defineixen.

Francesch adverteix que “hi ha moltes lleis que s’aproven i que no s’acaben aplicant. Hi ha que tenim eines que protegeixen a les persones davant de les demandes econòmiques de les grans empreses esperem que els jutges facin la seva feina i l’executin”.

Una llei consensuada
Aquesta llei té quatre eixos principals d’acció: mesures contra el sobreendeutament relacionat amb l’habitatge, mesures per a evitar els desnonaments que puguin produir una manca d’habitatge, per evitar la pobresa energètica i mesures per a garantir la funció social de la propietat i augmentar el parc d’habitatges asequibles de lloguer.

Aquesta llei va ser impulsada a través d’una Iniciativa Legislativa Popular per la PAH, l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC.

Els ajuntaments de Martorell, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Abrera i la PAH van presentar, la setmana passada, una coordinadora per fer un seguiment de la “moció per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses” aprovada per aquests municipis.