El Vimart 2015 amplia la programació amb un seguit de propostes vinculades al vi

434

El Vimart, la fira de vins i caves de Martorell, tornarà a ser l’eix vertebrador de la Festa del Roser que tindrà lloc del 30 de setembre al 4 d’octubre. La principal novetat d’enguany serà l’ampliació de la programació amb un nou format a través dels Racons de Vimart. Les inscripcions es poden fer fins el 28 de setembre al telèfon 93 775 60 60 o bé al correu electrònic b.martorell@diba.cat.

D’aquí a quinze dies arriba la Festa del Roser. Una festa que ha reforçat el paper de Martorell com a terra de vins i caves, a través del Vimart. La fira tindrà lloc el dissabte 3 d’octubre però hi haurà activitats relacionades amb el vi i el cava durant cinc dies seguits.

La programació dels Racons del Vimart l’ha elaborada una comissió experta que s’ha creat enguany per la Festa del Roser. El tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Ricard Pardo avança que “aquestes activitats serviran als participants conèixer el món del vi de proximitat. És una feina que s’ha fet entre els diferents departaments del Patronat amb la necessitat d’ampliar la programació en diferents espais de Martorell”.

8 activitats paral·leles
Els Racons del Vimart oferirà fins a vuit activitats paral•leles molt variades. I tindrà com a escenaris la Biblioteca Martorell, el Museu Vicenç Ros, la Torre de les Hores, els jardins de l’Enrajolada Casa Museu Santacana, el Muxart espai d’art i creació contemporanis, la Casa de Cultura i l’Aqqua Restaurant.

El Vimart d’enguany ha triat la DO Penedès. Així, un dels actes previstos serà un tast de les diferents varietats d’aquesta denominació d’origen, amb especial èmfasi en la varietat xarel·lo a càrrec del sumiller, Sergi Montalà. El dimecres 30 de setembre es farà l’espectacle ‘Gastrònoms: una història imprevista’, a càrrec de la Cia. Tramateatre. Una adaptació de l’obra de teatre de Roald Dahl en format de sopar a l’Aqqua restaurant que servirà per descobrir la procedència dels vins. Aquesta activitat té un cost de 25 euros.

L’1 d’octubre tindrà lloc l’Espai Bombolles i Maridatges Insospitats’. Una descoberta del clàssic Penedès amb Agustí Torelló del celler d’AT Roca. Segons Pardo “serà una de les activitats de referència dels Racons del Vimart amb una degustació d’espumosos maridats amb platets gastronòmics” al Museu Vicenç Ros. El preu de l’activitat és de 8 euros.

La Torre de les Hores, amb la col·laboració de la Fundació Francesc Pujols, serà l’escenari d’una proposta de vins i xocolata amb la música de La Fàbrica de Lied i de Joan Cuscó amb la presentació del llibre ‘Xavier Nogués. Pintor de vino’, de Francesc Pujols amb un maridatge d’El Celler d’en Xavi. Aquesta activitat tindrà un cost de 5 euros.

La Biblioteca, s’hi suma
La nova Biblioteca Martorell se suma a ser un dels escenaris dels Racons del Vimart amb la intenció d’aproximar-se al món del vi i el cava. Així, el dimecres 30 de setembre, Marcel Gorgori farà una conferència-tast fent un paral·lelisme entre el vi i l’òpera. El dijous 1 d’octubre, contes per a caganius, de Gemma Armengol i narrat per Mercè Rubí; un concurs dels superlectors de la biblioteca i la presentació del llibre ‘Vi català, una reinvidicació històrica’, de Jordi Alcover, Jordi Abellan i Sílvia Naranjo.

Els jardins de l’Enrajolada acolliran el dissabte 3 d’octubre la presentació del llibre ‘Teoria, pràctica i degustació del vermut’, a càrrec del periodista Josep Sucarrats i la quarta edició del vi, moda i estilisme, amb una desfilada de moda i un tast de vins.

Les inscripcions es poden fer fins el 28 de setembre al telèfon 93 775 60 60 o bé al correu electrònic b.martorell@diba.cat. Per a més informació podeu consultar el web martorell.cat.