La Penya Barcelonista de Martorell ha homenatjat aquest diumenge Johan Cruyff i el Dream Team

880

La Penya Barcelonista de Martorell ha celebrat, aquest diumenge, la festa del 56è aniversari de l’entitat amb un homenatge a la figura de Johan Cruyff (1947-2016), en un dinar al Restaurant Aqqua amb l’assistència d’un centenar de persones. A l’acte hi ha assistit Pere Valentí Mora, qui va ser company de Cruyff al Barça del 0-5 al Bernabéu (1974), l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor Lluís Amat.

Si l’any passat va ser Sor Lucía Caram, enguany ha estat Johan Cruyff. La Penya Barcelonista de Martorell ha tingut un record especial per al ‘Flaco’ al dinar amb motiu del 56è aniversari. Durant la cita, s’ha projectat un vídeo que va editar Televisió de Catalunya que repassa la trajectòria de l’holandès.

“Era un personatge, un atleta, un fora de sèrie, tossut i amb gran personalitat. El Flaco va donar més èxits al barcelonisme com a entrenador que com a jugador, implantant un sistema de joc discutit, amb tres defenses i tres puntes. La seva filosofia l’han intentat imitar altres clubs, però mai no s’ha pogut igualar la tècnica i possessió de pilota del Barça”, ha dit Pere Valentí Mora.

Xavier Fonollosa ha dit que “la Penya Barcelonista és una de les entitats més emblemàtiques del poble amb dos objectius històrics: el Barça i Martorell”. Ha lloat la tasca del seu president, Cisco Querol, per haver aconseguit “posar l’entitat al lloc on és ara”. Cruyffista confés, l’alcalde ha destacat “la simplicitat portada a la pràctica” de l’holandès i l’ha definit com “una de les figures més importants del barcelonisme”.

Reconeixement als esportistes de casa
Lligant el model de Cruyff que va impulsar per al Barça i que s’exemplifica amb la Masia, la Penya Barcelonista de Martorell també ha fet un reconeixement als jugadors de Martorell que militen els equips del FC Barcelona. Destaquen Eric Garcia Martret (futbol), Ousama Chefrau (futbol sala), Yeray Guardia (futbol sala), Antònio Roca (futbol), José Rodríguez (futbol), Pau Querol (futbol), Jan Mesalles (futbol) i Joan Garrido (futbol).

Abans d’inciar el dinar, la solista Sandra Bautista ha amenitzat la festa amb una actuació musical a l’exterior del restaurant. La festa ha acabat amb un bingo per a tots els assistents. La PB Martorell ha anunciat les dues properes activitats que realitzarà durant la tardor. El 2 d’octubre l’auditori del Centre Cultural acollirà el concert del 56è aniversari amb la Coral Ars Nova i el 16 d’octubre tindrà lloc la 39a Pujada a Montserrat.