La pista exterior d’El Progrés recupera els balls durant tot l’estiu

1058
Ball de gala a El Progrés

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés ha recuperat aquest estiu el ball a la fresca a la pista exterior durant els caps de setmana, després de no poder-ho fer els dos darrers anys per les restriccions de la pandèmia. L’entitat torna a programar ball els dissabtes al vespre -amb opció de sopar- i els diumenges a la tarda, per a socis i resta de públic. Les sessions ja s’han dut a terme durant tot el mes de juliol amb bona rebuda.

Ni el 2020 ni el 2021 va ser possible, però ara sí. Les condicions més favorables han engrescat la junta d’El Progrés a programar de nou les sessions de ball. Van començar per Sant Joan i, des d’aleshores, han aplegat entre 150 i 200 balladors els dissabtes, i entre un centenar i 150 els diumenges.

“Setmana a setmana va augmentant l’assistència i pràctica,ment estem ja als mateixos nivells d’abans de la pandèmia”, comenta el president d’El Progrés, Joaquim Gotsens.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

Cada cap de setmana des de Sant Joan, el ball a la pista d’El Progrés inclou dues sessions: dissabte nit i diumenge tarda. La de dissabte és de 22.30 a 02.00h, i ofereix la possibilitat de sopar a la fresca: “el bar munta taules i prepara un menú de 15 euros per persona que inclou una amanida, torrades amb embotit o botifarra, postre i beguda. I hi ha hagut dissabtes que han vingut a sopar fins a unes 60 persones”, destaca el president. Diumenge el ball és de 19.00h a 22.00h, i hi ha un servei de bar.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

La part musical d’aquestes sessions la posen “o bé duos o bé vocalistes que solen ser els mateixos músics que venen tot l’any a El Progrés”, un avantatge, ja que els músics coneixen millor els gustos dels balladors i balladores.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

Gotsens comenta que els balls a la pista exterior no tenen una data de caducitat definida: “dependrà del temps, de quan comença a fer fresqueta”, tot i que es preveu que “com a mínim, sigui fins a mitjans de setembre, tot i que si el temps aguanta podríem allargar durant la segona quinzena del mes”. Fins i tot, diu Gotsens, es podria contemplar l’opció de fer ball fins a principis d’octubre si no fa fred a l’exterior passades les dotze de la nit”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

Les sessions “són obertes tant per a socis com per a no socis”. Els socis paguen 5 euros per l’entrada al ball, i els no socis, 10. Per a fer la reserva, cal trucar al telèfon d’El Progrés 93 775 25 86 -l’horari d’oficina és de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00h-.

Per Festa Major, Ball de Gala

Durant el cap de setmana de Festa Major, El Progrés substitueix les sessions rutinàries per un Ball de Gala. Serà el diumenge 14 d’agost a partir de les 21.30h. “A partir d’aquella hora se servirà un sopar de gala a la Sala dels Miralls per al que posen a disposició prop de 150 localitats”. A continuació (23.30h) se celebrarà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Maravella, i a partir de les 01.00h continuarà el ball”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

El Progrés oferta un tiquet complert per assistir al sopar, al concert i al ball, que té un preu de 50 euros per persones. També hi ha opció d’assistir al concert i al ball, exclusivament. Per a informació i reserves, cal trucar al telèfon de l’entitat.