Maria Canela s’adequa i millora la seva connexió amb el passeig de Catalunya

1155
Obres plaça de Maria Canela

Recta final de les obres d’adequació de la plaça de Maria Canela, al barri de Can Carreres. L’Ajuntament de Martorell està instal·lant en aquest espai un nou ascensor panoràmic i una escala per salvar el desnivell existent respecte el passeig de Catalunya. A més, ha renovat la pavimentació i els jocs infantils, i ha endreçat l’espai amb noves places d’aparcament.

D’una banda, l’actuació millora la connectivitat per als vianants entre aquesta plaça i l’adjacent carrer de la Central Elèctrica amb el passeig de Catalunya, salvant el desnivell topogràfic que existeix entre els dos punts. Per a fer-ho possible, s’han creat un ascensor i unes noves escales -a banda i banda del local de l’associació dels Amics de Sant Antoni Abat-, que desemboquen al passeig de Catalunya.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, comenta que l’ascensor exterior “és de tipus panoràmic, com el que hi ha entre l’Hospital Sant Joan de Déu i l’aparcament del parc de les Solanelles”. De la seva banda, les escales estan situades en la confluència entre el passeig, el carrer del Pedró i el punt més septentrional de la plaça.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més s’ha adequat la plaça substituïnt el paviment original per un de colors, incorporant nous jocs infantils i “endreçant alguns espais per guanyar noves places d’aparcament, que aniran molt bé en aquest barri”, destaca. La darrera actuació prevista serà col·locar paviments de colors a la façana que separa la plaça del túnel per on passen les vies del Corredor Mediterrani, per a que “sigui més agradable i la vesteixi millor”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Unes obres condicionades pel Corredor Mediterrani

Fonollosa aclareix que aquestes obres “estaven aprovades des de fa dos anys”, però que no s’han pogut iniciar fins que Adif no ha acabat les corresponents al Corredor Mediterrani, infrastructura que passa just pel costat de la plaça i sota el passeig de Catalunya.

Una finalització que es va endarrerir per un contratemps: problemes de contaminació acústica. “Amb les obres del Corredor es van substituir les pedres de les vies, que absorveixen el so, per una via en placa de formigó. Aquest material va disparar el soroll amb el pas dels trens i això, sumat a la major freqüència de pas d’aquests, va suposar una contaminació acústica insostenible per als veïns i veïnes de la zona”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els veïns van alertar-ne l’administració local, que també n’estava al cas, que va fer les seves medicions i que les va transmetre a Adif. L’empresa pública adscrita al Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana va reconèixer l’anomalia i va haver de corregir-la construïnt una façana per reduir l’impacte acústic.

Un cop acabada, l’Ajuntament va poder iniciar l’actuació a la plaça. Per Fonollosa, “és una de les actuacions que més ganes teníem de donar per acabada, ja que els veïns han hagut de patir dos anys i mig d’obres”. A més, amb la creació del Corredor Mediterrani “una part de les obres s’havien de fer a la nit per no intercedir amb el pas dels combois, i es feien amb maquinària dura i pesada, que generava moltes molèsties, sobretot a l’estiu”. Ara, un cop acabades totes les actuacions, “els veïns respiraran, perquè l’espai quedarà molt endreçat i correcte i perquè s’hauran acabat les obres”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde martorellenc anuncia que ara per ara queda poc més d’un mes perquè acabin les obres i destaca que “ja no hi haurà cap actuació gran que pugui generar molèsties al veïnat”.