Les baixes per ingrés ja es poden tramitar a la FHSJDM sense acudir al CAP

576
Hospital de Martorell

Les baixes per ingrés ja es poden tramitar a la mateixa Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) sense necessitat d’acudir al Centre d’Atenció Primària (CAP). Aquest mes de gener s’ha començat a implantar a l’hospital martorellenc la gestió de les baixes per incapacitats temporals (IT) per ingrés hospitalari.

Amb aquest nou programa, les persones que ingressen a l’hospital, tant si entren per la via d’urgències com si entren per la via programada, poden tramitar la baixa laboral des del mateix hospital i la rebran automàticament a través de La Meva Salut, així s’estalvia el desplaçament dels familiars al CAP primària per gestionar-la. La mesura beneficia la població en edat laboral i forma part del conjunt d’iniciatives del Departament de Salut destinades a desburocratitzar l’Atenció Primària.

Els objectius que es persegueixen amb aquest canvi són agilitzar els processos, disminuir el nombre de contactes a l’Atenció Primària per gestions d’aquest tipus, i millorar l’experiència del pacient i el seu entorn.

La baixa per incapacitat temporal la genera el mateix hospital quan es fa l’ingrés, si el pacient ho requereix, a partir de la informació que es recull en aquell moment. Si al cap de set dies -comptant des del primer dia que va faltar a la feina- el pacient encara continua ingressat, es genera un comunicat de confirmació de manera automàtica, que té una validesa de 14 dies.

Tant la baixa com el primer comunicat es poden descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els comunicats de confirmació següents i l’alta s’han de tramitar des de l’Atenció Primària, a través de l’aplicació de La Meva Salut o presencialment.