La plaça del Sol s’endreça amb el seu anivellament, més jocs, mobiliari urbà i arbrat

1092

La inauguració de la remodelació de la plaça del Sol, que ha tingut lloc aquesta tarda, ha culminat les actuacions que l’Ajuntament de Martorell ha dut a terme al barri de Torrent de Llops. Els parlaments han anat a càrrec de l’alcalde, Xavier Fonollosa, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, i el president de l’associació de veïns de Torrent de Llops i Rodalies, Francisco Romero. L’acte s’ha acompanyat d’animació infantil i una xocolatada.

“Cada dia que endrecem un espai, que el remodelem i que el posem al servei del conjunt de la ciutadania és un bon dia per Martorell”, ha dit Fonollosa. L’alcalde ha reconegut que “l’Ajuntament té l’obligació d’endreçar l’espai públic perquè és on confluïm tots, de remodelar-lo i mantenir-lo”, i ha recordat que “també és obligació de tots nosaltres cuidar-lo, perquè és de tots”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La remodelació es va iniciar el juliol de l’any passat i va finalitzar a principis d’aquest mes. S’ha anivellat l’espai interior semicircular -que es trobava en una cota inferior a les voreres i el carrer- i d’aquesta manera s’ha convertit el conjunt de la plaça en un espai diàfan i sense barreres arquitectòniques.

“Com podeu veure, ja no hi ha forat a la plaça. L’hem convertida en zona de jocs infantils”, corroborava la regidora Plaza. Una zona que s’ha omplert amb un paviment de cautxú per protegir els infants davant les caigudes, i que ha quedat tancada per un paviment perimetral de formigó.

També s’ha renovat el mobiliari urbà i les zones verdes: “Hem posat més papereres, hem instal·lat més bancs per a que puguem gaudir grans i petits, hem ampliat les zones verdes i hem plantat més xipresos”, ha afegit la regidora, que ha agraït a l’associació de veïns “que sempre hagi estat al costat dels nostres projectes”.

Eli Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública de l'Ajuntament

Amb la remodelació de la plaça del Sol es culmina el projecte de millora de les places al barri, que va iniciar-se amb les obres a la veïna plaça de Pere Teixiné, on es va fer una reurbanització integral de tot l’espai interior, es va crear una nova zona de jocs infantils, es van plantar més arbres, es va reforçar la il·luminació i es va instal·lar un nou paviment.

Fonollosa ha posat en valor que “les obres les hem fet, com totes, comptant amb el consens de l’associació de veïns, amb el que hem fer el projecte de manera conjunta. Els pobles avancen quan empenyem entre tots”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Tot seguit, s’ha destapat una placa commemorativa. Més de 300 persones s’han apropat a la plaça durant l’acte, en el que també hi ha hagut animació i taller de circ a càrrec del grup Malaboig i una xocolatada.