Martorell fa una crida a la pau i exigeix la fi de la guerra a Ucraïna

1003
Concentració un any guerra Ucraïna

Aquest divendres, a les 12.00h, a la plaça de la Vila, l’Ajuntament de Martorell ha convocat una concentració i minut de silenci, per recordar les víctimes i reclamar la fi de la guerra a Ucraïna, un any després que Rússia iniciés el conflicte amb una ocupació militar. L’acte ha servit per exigir la retirada immediata de les tropes russes d’Ucraïna i el compliment dels tractats internacionals i de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Des de l’inici de la guerra d’Ucraïna, l’Ajuntament de Martorell ha volgut fer costat a la població que s’ha vist atrapada enmig de la guerra i, especialment, a la comunitat ucraïnesa que viu a Martorell. A més, també s’han fet accions directes per ajudar la població ucraïnesa, tant la que viu a Ucraïna, com la refugiada als països de l’entorn. S’ha col·laborat amb donatius per a l’emergència humanitària a través de la Creu Roja i ACNUR, dues entitats que treballen per atendre les víctimes sobre el terreny, ha indicat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’Ajuntament de Martorell es compromet a seguir treballant perquè la població ucraïnesa, i especialment un col·lectiu tan vulnerable com són els infants, puguin recuperar les seves vides i tots els seus drets. Vetllant perquè torni la pau a Ucraïna i s’acabi aquesta guerra injusta.