La Policia Local de Martorell vigila les conductes de risc en bicicletes i vehicles de mobilitat personal

1678

La Policia Local de Martorell participa de la campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de bicicleta i de vehicles de mobilitat personal (VMP) en àmbits urbans que promou el Servei Català de Trànsit. Les Policies Locals de Catalunya hi participen activament a través del control de els distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d’altres infraccions.

La campanya durarà fins el diumenge 10 de juliol i suposa la tercera que, el Servei Català de Trànsit ha celebrat durant el 2022. L’augment de la presència de patinets i bicicletes en la mobilitat urbana ha propiciat la necessitat d’aquest tipus de campanyes.

El cap de la Policia Local de Martorell, Sergi Duarte, ha explicat que es “prioritzarà l’atenció a la vigilància viaria d’aquest tipus de vehicles mitjançant controls fixos en diferents punts de la població”.

Sergi Duarte, cap Policia Local de Martorell

A través d’aquests controls, els agents anotaran les infraccions amb què es trobin, les enviaran al Servei Català de Trànsit i rebran un retorn del seguiment de la campanya.

En el cas dels ciclistes, es posarà el focus en les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts. Dins el carril bici, es controlarà que la resta d’usuaris no dificultin la mobilitat dels ciclistes ni que els posin en risc.

Pel que fa als VMP, els seus conductors han de complir les normes i els senyals de trànsit que marca la mobilitat de la resta de vehicles. Segons la nova llei de Trànsit que va entrar en vigor el passat mes de març, no poden circular per vies interurbanes ni per voreres i zones de vianants i no poden superar els 25km/h; no es pot usar mòbil ni auriculars durant la seva conducció; és recomanable l’ús de casc, que en alguns municipis és obligatori; de nit o amb poca visibilitat cal circular amb llum i roba o elements reflectors; són d’ús unipersonal i els conductors estan obligats a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues, establint en 0,0 la taxa per als menors.

Aquesta campanya s’allargarà fins el diumenge i té com a precedent la del mes de maig de 2022, quan van imposar-se prop de 160 denúncies diàries a VMP, la majoria d’elles per les condicions de circulació del vehicle i pels elements de protecció. En el cas dels ciclistes, se’n van registrar 824 i la gran majoria van ser a causa de la circulació de risc.