Les 50 sirenes de risc químic del Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, que formaven part de la prova d’aquest matí de Protecció Civil de la Generalitat, han sonat correctament. En la zona de cobertura de les sirenes hi ha censades aproximadament mig milió de persones.

La prova ha començat puntualment, a les 10.00h, amb l’enviament de l’alerta de Protecció Civil als telèfons mòbils informant de la seva realització. Al cap d’uns minuts s’ha activat les sirenes de risc químic amb el so de confinament que són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. A la finalització de la prova (al cap d’un quart d’hora), s’han activat les sirenes de risc químic amb el so de fi de confinament que és un so pla més agut.

Les sirenes del nostre municipi estan ubicades a l’aparcament del Vapor, al Centre Cultural, al Complex Esportiu Torrent de Llops, Ca n’Oliveres i al polígon de SEAT. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra, diu que la prova, en la que hi han col·laborat quatre efectius de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell, s’ha superat satisfactòriament.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Les sirenes de risc químic són el sistema d’avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població.

L’objectiu del sistema d’avisos és alertar la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, per tant, cal que es confinin o que prenguin les mesures que les autoritats indiquin.

Protecció Civil de la Generalitat ha creat una enquesta per valorar l’audició de les sirenes i si s’ha rebut l’alerta al telèfon mòbil a les zones afectades per la prova. Aquesta enquesta es pot respondre a través de qualsevol telèfon mòbil, és anònima i no recull dades personals, però permet saber si les sirenes s’han sentit i des d’on s’han escoltat. Hi podeu accedir a través d’aquest web.