Martorell supera les 25 tones de miniresidus reciclats a les minideixalleries urbanes

275
Minideixalleria Martorell

Martorell supera les 25 tones de miniresidus reciclats a les minideixalleries urbanes, segons Blipvert Recologics, empresa que les gestiona. Una dada a posar en valor, tenint en compte que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però que contaminen molt si no es tracten adequadament. Una pila de botó pesa només un gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica.

Concretament, a les minideixalleries de Martorell s’han reciclat fins ara 25.235 quilograms (Kg), repartits de la següent manera: discos, CD’s i DVD’s 2.436,19 kg; cartutxos d’impressora 1.084,05 kg; Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) 1.126,95 kg; piles i bateries 16.768,45 kg; bolígrafs i retoladors 53,65 kg, i bombetes de tot tipus 3.765,80 kg.

Les minideixalleries urbanes “s’han convertit en un referent del reciclatge als carrers de Martorell, i estan obertes les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Innovadores i sostenibles, també actuen com a suport de comunicació exterior, fomentant la solidaritat, la cultura, i el comerç local”, ha remarcat el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Jordi Amat.

“Ara mateix, a les minideixalleries de Martorell podeu reciclar discos compactes CD i DVD, cartutxos de tinta d’impressora, residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) de petit format, tot tipus de piles, bateries i acumuladors, i tot tips de bombetes, de baix consum i LED”, ha recordat.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal

A més, només canviant la imatge de les bústies d’entrada, l’Ajuntament va adaptant les minideixalleries als nous residus emergents sense generar despeses addicionals.

Les minideixalleries de Martorell estan ubicades a la plaça de Frederic Duran, avinguda Comte de Llobregat, carrer de Josep Tarradellas, rambla de Les Bòbiles, carrer de Josep Pla, plaça de la Mare Caterina Coromina, carrer d’Esparreguera, carrer de Bonaventura Pedemonte amb passeig de Catalunya, Pavelló Esportiu Municipal, passatge del Sindicat amb passeig de Catalunya, aparcament del Vapor i carrer del Mur, 67.

Més informació sobre la recollida selectiva a Martorell