L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner, s’ha adscrit a la Red Estatal de Centros de Capacitación Digital, una xarxa que inclou municipis de tot l’estat, amb l’objectiu que la ciutadania pugui formar-se en competències digitals transversals i facilitar l’accés a la formació, ja sigui per motius laborals, socials o personals.

D’aquesta manera, a partir d’aquest mes de maig el Molí ofereix cursos de capacitació digital, dels quals se’n podran beneficiar com a mínim 105 persones, majors d’edat i amb inquietuds informàtiques i/o digitals.

Aquests cursos busquen capacitar a la ciutadania en l’era digital universalitzant les competències digitals bàsiques per a que la població pugui comunicar-se, realitzar tràmits o transaccions, relacionar-se amb l’administració pública o utilitzin tecnologies digitals amb autonomia i suficiència. Està orientat a tots els nivells i a persones majors d’edat.

La seva durada serà de 30 hores i abordarà aspectes com ara l’alfabetització digital, el certificat digital, els tràmits administratius, la comunicació en línia, la navegació amb seguretat i la creació de continguts digitals. Javier González Abad, regidor de Transició Digital i Sostenible de l’Ajuntament de Martorell, apunta que la idea final dels cursos és “que qualsevol persona pugui desenvolupar les seves competències digitals”.

Javier González, regidor de Transició Digital i Sostenible

Quant a contingut, depenent del nivell inicial, inclourà nocions bàsiques de WordPress, Google Drive o Trello, com buscar i comparar preus d’avió pel teu proper viatge, demanar hora al metge, dominar l’ús del certificat idCAT i la signatura digital, dominar el correu electrònic i la missatgeria instantània, entre d’altres. A més de la formació individual, es faran diferents edicions presencials en grups d’un mateix nivell per tal d’assolir el màxim de coneixements pràctics.

Aquesta capacitació digital està finançada pels fons NextGenerationEU de la Unió Europea i pel Ministerio de Educación, Formación Profesional y Deportes i el Plan de Recuperación, transformación y Resiliencia del govern estatal.

Pel regidor, la finalitat dels cursos és “poder desenvolupar més autonomia i més capacitat, per a tenir més oportunitats” i apunta que, per a més informació, es pot anar al Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner (Camí del Riu s/n, telèfons de contacte 93 775 31 01 i 630 88 45 28), escriure un correu a moliempresa@martorell.cat o bé accedir a l’espai web moliempresa.martorell.cat. Per a inscriure’s, cal omplir el formulari en el següent enllaç.

Javier González, regidor de Transició Digital i Sostenible

Els horaris

Les sessions es duen a terme en diferents períodes d’aquest 2024. El primer ja és en marxa, i es realitza els matins de dilluns, dimecres i divendres de 09.15 a 12.15h -des del 20 de maig i fins el 10 de juny- i les tardes del 20, 22, 27, 29 i 30 de maig i del 3, 5, 6 ,10 i 12 de juny, de 15.30h a 18.30h. Al juliol se’n faran tots els dies des de l’1 i fins al 12, els matins de 09.15 a 12.15h i les tardes de 15.30 a 18.30h.

De tornada de vacances, el nou període de cursos es farà els matins del 16 de setembre al 10 d’octubre, en dilluns, dimecres i divendres de 09.15 a 12.15h. O bé a les tardes de dimarts, dimecres i dijous -de 15.30h a 18.30h- en les dates compreses entre el 17 de setembre i el 8 d’octubre. Finalment, al novembre es farien els dilluns, dimecres i divendres de 09.15 a 12.15h, entre els dies 4 i 25.