Festa nadalenca per inaugurar aquest dijous la reforma de la plaça Pere Teixiné

1646
Plaça Pere Teixiné. Foto: Dani Garrido

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de l’equip de govern i de l’associació de veïns de Torrents de Llops, inaugurarà dijous, 22 de desembre, a les 17.00h, la remodelació de la plaça Pere Teixiné. S’hi ha reurbanitzat de forma integral tot l’espai interior, afegint una nova zona de jocs infantils, reforçant la il·luminació i instal·lant nou paviment. Al seu perímetre s’ha reformat la vorera dels carrers Joan Aguilar i Josep Servat, on s’han creat noves places d’aparcament i plantat nous arbres.

Els treballs de millora han consistit en la reforma de tota l’illa de 5.500 metres quadrats, dels quals 4.200 corresponen a plaça i 1.350 a les voreres noves. “Dins de la plaça, hi ha dues zones de jocs infantils, una d’elles de nova creació, dividides per a infants més grans i més petits”, detalla l’alcalde Fonollosa. També hi ha un workout per a fer exercici a l’aire lliure amb 250 metres quadrats de paviment de cautxú.

A més, “deixem una zona molt diàfana i amb un punt de qualitat urbana al mig de la plaça per a les celebracions que constantment fa l’associació de veïns, que és molt activa. Ens van demanar tenir aquest espai per fer els sopars, la castanyada o la festa de Nadal”, apunta el batlle.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A les voreres s’han creat 250 metres quadrats d’aparcament que suposen 22 places noves places. S’hi han retirat 59 arbres, dels quals 10 s’han trasplantat al també remodelat passeig de Catalunya. S’hi han plantat 62 arbres nous (20 grevillees, 13 plataners, 8 prunus, i 21 sophores).

També s’hi ha plantat 350 metres quadrats de gespa, i s’hi ha renovat tot el mobiliari amb 25 bancs, 10 butaques i 9 papereres. S’hi ha remodelat tot l’enllumenat públic, col·locant 6 columnes de 8 metres amb 3 projectors cadascuna, i s’hi han recol·locat els fanals existents. A les voreres s’han afegit 3 fanals.

L’acte inaugural de la plaça Pere Teixiné serà una gran festa nadalenca amb visita del patge reial perquè els infants puguin lliurar les seves cartes, tió i repartiment de xocolata calenta per a tots els assistents.