La regidoria de Medi Ambient reprèn demà dimarts el servei de deixalleria mòbil i fixa

737

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell torna a reprendre demà dimarts 1 de setembre el servei de la deixalleria mòbil als barris i també l’horari habitual de funcionament de la deixalleria fixa. Pel què fa al primer servei, s’instal·larà aquesta setmana a la plaça Santa Maria del barri Can Cases.

La deixalleria mòbil és un remolc en què es presta el servei de recollida dels residus dels ciutadans, i que cada setmana s’instal·la en un barri diferent de Martorell. Després de romandre fora de servei des del 26 de juliol, tornarà a ser operatiu a partir de dimarts 1 de setembre, i s’instal·larà durant aquesta primera setmana a la plaça Santa Maria del barri de Can Cases.

Aquest servei facilita als martorellencs poder desprendre’s dels objectes ja inservibles que són a casa. En concret, es recullen residus d’aparells elèctrics i electrònics –petits electrodomèstics, aparells de so, informàtics, bombetes i fluorescents-, residus especials com olis de cotxe o de cuinar, bateries de cotxe o moto, aerosols, cosmètics, pintura, dissolvent, vernissos, coles, piles, bateries i acumuladors. I també altres objectes com radiografies o termòmetres. Finalment, també s’hi poden dipositar roba, calçat i complements, cartutxos de tinta i tòner i ferralla domèstica: paelles, coberts o olles, entre d’altres.

Deixalleria fixa i les mini deixalleries
Martorell disposa també d’una deixalleria fixa situada al Polígon La Torre, molt a prop del recinte de Ca n’Oliveras, i que també torna a obrir portes aquest 1 de setembre, amb un horari d’atenció al públic de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h i de 16.00 a 19.00h. Els dissabtes també presta servei, des de les 09.00 a les 13.30h.

Es poden portar els mateixos residus que a la deixalleria mòbil, i és un servei que utilitzen persones que no poden desplaçar-se a la mòbil durant la setmana.

Finalment, hi ha un tercer sistema de recollida: les mini deixalleries, que s’ubiquen en una quinzena de punts del nucli urbà. Aquest servei, funciona les 24 hores dels 365 dies de l’any.