La segona edició d’Everywhere prints torna a omplir d’obres d’art els balcons de La Vila

878

L’acció artística temporal Everywhere prints, comissariada per l’artista martorellenca Mònica Dueñas, amb el suport d’Artistes Plàstics i Amics de l’Art, exhibeix 35 lones de cotó de 185x145cm pintades per 34 artistes d’arreu de l’Estat espanyol. Els llenços penjaran dels balcons del nucli antic, des de la plaça de l’Església a la plaça de La Vila, fins el proper 23 d’octubre.

El fil conductor de les obres “fa referència als territoris trepitjats per primera vegada, un explorador que comença a obrir camí i d’altres que el segueixen, transformant l’entorn a cada petjada, creant una nova imatge per a cada observador”, ha explicat Mònica Dueñas durant la visita guiada que ha tingut lloc aquest diumenge al matí. L’objectiu de la iniciativa és “apropar l’art al públic, a través de nous espais i esdeveniments culturals; sortir dels museus i dinamitzar el barri amb el nostre art, ha insistit.

Els artistes participants a la segona edició d’Everywhere prints són: Gonzalo Alonso, Paco Arasa, Maria Bejarano, Manuel Bonabal, Pablo Casado, Mho Dueñas, Marc Guiu, Joaquín Lecina, Miguel Ángel Leiva, Masaur, Josep Maria Palou, Pili Pico, Pra, Roberto Silvestrini, Argiñe Urrutia, Paz Vicente, Maria Rodríguez, Sibux Pérez, Quim Aranda, Toto Dueñas, Helena Alemán, Enric Bardera, Carmen Bueno, Imma Escrich, Maria Verdugo, Joaquín Mateo, Helena Martínez, Carmen Casanova, Mercedes Herrán, Jordi Porta, Ana Solís i Robert Garcia. També hi ha pres part l’artista gallec i pare del moviment artístic Meninas de Canido, Eduardo Hermida, amb un retrat d’Ignacio Fernández, qui va ser director general de l’entitat parisina Eau et Lumière, per tal de recordar la seva tasca de difusió de les Meninas a les institucions europees.

La primera edició d’Everywhere prints va tenir lloc durant la Fira de Primavera de 2013, amb la participació de 18 artistes. A l’estiu d’aquell any, la mostra va traslladar-se al Centre Cultural i, posteriorment, a Cirat (Castelló), amb motiu de les festes patronals. A l’octubre, cinc caves del Penedès van obrir les seves portes per acollir la mostra, coincidint amb el Cavatast 2013. El futur de les obres d’aquesta segona edició és “que viatgin per diferents indrets, generant un vincle amb la pròpia temàtica de la mostra”, ha subratllat Dueñas. L’acció s’inclou dins el programa intARTvencions de Museus de Martorell.