L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat oferirà al Departament de Joventut de l’Ajuntament l’activitat informativa ‘Estudiar a l’estranger’. És una xerrada en línia prevista pel dimecres 28 d’abril a les 16.00h. Es dirigeix als joves de Martorell, que podran veure-la en directe a través del perfil d’Instagram de l’Espai Jove.

La sessió magistral, d’uns 45 minuts, és la primera de les sol·licitades pel consitori a la cartera de serveis en línia que proposa la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ). La coordinen l’Agència Catalana de la Joventut; l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Baix Llobregat i les tècniques del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord de l’Espai Jove, i la Referent d’Ocupació Juvenil de Martorell.

La xerrada “pot ser un recurs molt interessant per als joves de Martorell que vulguin informar-se sobre treballar a l’estranger”, comenta la regidora de Joventut de l’Ajuntament, Raquel Sans, qui espera “més activitats d’aquest tipus en breu. Des del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord hem sol·licitat els tallers i xerrades que puguin ser de més interès”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Martorell

Sans explica que aquesta cartera de serveis de la XNEJ “és un conjunt de recursos formatius i de suport sobre emancipació juvenil que l’Agència Catalana de la Joventut ofereix a totes les oficines joves i als punts d’informació juvenil”. Una programació que també inclou, per exemple, “tallers i xerrades sobre temàtiques com ara l’habitatge; l’educació; el treball; la salut; la mobilitat internacional i la cultura”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Martorell

Martorell, precursor en tenir oficina d’informació juvenil

La XNEJ és un organisme creat l’any 1994 -aleshores sota la denominació de Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil- per connectar totes les oficines d’informació juvenil del territori. La de Martorell ja feia anys que hi era. Sans recorda que “vam ser un municipi precursor i referent en disposar del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord l’any 1988, i de seguida ens vam adherir a aquesta Xarxa”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Martorell

La finalitat de la XNEJ és oferir als joves un servei integral d’informació, orientació, assessorament i acompanyament en el seu procés d’emancipació.