Ràdio Martorell inicia els actes del 40è aniversari amb una matinal en directe

2427

Ràdio Martorell celebra aquest dilluns el seu 40è aniversari. Ho ha fet amb l’emissió en directe del programa especial 40 anys arrelats a la ràdio, de 9.00 a 14.00h, amb Assumpta Mera, Manuel Garrido, Rosa Farreras, Màrius Escoda, Salomé Miró, Eloy García i Maria Antònia Blanco. Les línies de l’emissora han estat obertes per rebre les felicitacions dels oients, col·laboradors i treballadors de la casa. A més, ha comptat amb la intervenció de l’alcalde Xavier Fonollosa i del regidor de Comunicació, Lluís Sagarra. La matinal radiofònica ha estat el tret de sortida d’un any de celebracions que tindrà el 91.2 FM com a protagonista.

L’emissora començava a emetre el 26 d’abril de 1981 des del 101.9 FM a Cal Nicolau amb vocació de convertir-se en altaveu de la vida cultural, política i associativa del poble. L’any 1996 els estudis es traslladaven a la tercera planta del Centre Cultural, emetent des del 100.3 FM. I el setembre de 2010 es va legalitzar el dial definitiu, el 91.2 FM.

Al llarg d’aquestes quatre dècades, l’emissora municipal ha evolucionat cap a nous formats i llenguatges radiofònics, adaptant-se a les noves tecnologies i plataformes de difusió, però mantenint sempre l’esperit de proximitat que la va fer néixer. A l’emissió en streaming se li suma, el 2017, el servei podcast que permet recuperar els programes a qualsevol hora i des de qualsevol punt.

“Martorell és un poble pioner en el món de la ràdio”, ha dit l’acalde Fonollosa. “Fa 40 anys, va suposar una innovació tecnològica important. Que un poble tingués una ràdio pública no era comú. Ràdio Martorell ha sabut fer el que d’altres no. Hi ha emissores que han volgut competir amb ràdios d’àmbit nacional, però a Martorell hem sabut informar del que passa a casa nostra amb rigor i d’una forma propera, amb programes que acompanyen. Moltes felicitats i per molts anys més”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els professionals i l’eixam de col·laboradors que engrandeix l’equip radiofònic treballen dia a dia per confeccionar una programació variada amb espais informatius, participatius, musicals, de debat, divulgatius, pedagògics, històrics, esportius, infantils o gastronòmics pensats per a cobrir totes les franges d’edat.

Escolta l’especial 40 anys arrelats a la ràdio: 1a part, 2a part, 3a part, 4a part.