La soprano Mercedes Gancedo obrirà la segona temporada M’Clàssics dissabte a Cal Nicolau

991

Mercedes Gancedo, guanyadora del primer premi del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, oferirà un recital aquest dissabte, 30 de setembre, a les 19.00h, a Cal Nicolau. L’actuació s’emmarcarà dins el programa d’actes de l’Any Palet i suposarà l’inici de la segona temporada del cicle de concerts M’Clàssics, organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura. El preu de l’entrada és de 5€ i es pot comprar el dia del concert o a la Llibreria Miró. Pels socis de l’entitat, l’entrada és gratuïta.

La soprano argentina, de 26 anys, aficanda a Barcelona des d’en fa sis, desplegarà un repertori versàtil, dividit en diferents blocs: francès, italià, espanyol i argentí; acompanyada al piano per Alessio Coppola. Segons ha desvetllat Gancedo, “aquesta barreja musical em representa com a cantat i tancar el recital amb cançons d’Argentina és per a mi quelcom molt personal”.

Mercedes Gancedo, soprano

Mercedes Gancedo va endur-se el primer premi del Concurs de Cant Josep Palet, celebrat el passat mes de març a l’auditori del Centre Cultural. El guardó va consistir en 1.000 euros, l’ingrés a la Xarxa de Músiques 2017-18 de les Joventuts Musicals de Catalunya, aquesta actuació al cicle M’Clàssics de Martorell, una caixa d’oli Masia Can Viver, gentilesa de la família Viver Palet, i un diploma acreditatiu. L’argentina va interpretar C’est l’extase de Debussy, Tu che di gel sei cinta de Puccini i Tres horas antes del día de Moreno Torroba. Per a ella, tornar a actuar a Martorell aquest dissabte té un significat molt especial, ja que recorda la seva intervenció al concurs amb emoció i estima.

Mercedes Gancedo, soprano

La cantant va realitzar estudis superiors de cant al I.S.A Teatre Colón de Buenos Aires. El seu debut va ser l’any 2008 amb el paper de Despina (Così fan tutte) al Teatre Roma de Buenos Aires. L’any 2009 va rebre el premi Jove promesa artística de l’Associació de Crítics de la República Argentina. A Barcelona, va rebre la beca ESMUC per al Màster de Lied i cançó espanyola Victòria dels Àngels. Ha participat al Festival d’estiu de Calella i al Festival Castell de Peralada. Algunes de les seves interpretacions han estat Clarina (La Canvieu-di Matrimoni) per Òpera de Cambra de Barcelona i el debut al paper de Micaela (Carmen) al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Mercedes Gancedo, soprano

Aquest any també ha fet el paper de Contessa di Ceprano a l’òpera Rigoletto de Verdi, al Gran Teatre del Liceu. Actualment, organitza les Jam Elite amb música de cambra a Barcelona i col·labora amb el Festival Life Victòria.