La tercera dosi es començarà a posar la setmana vinent a la gent gran de les residències

187

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous la tercera dosi de la vacuna per a la gent gran que viu en residències. El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que la setmana que ve ja es començarà a administrar. Es tracta d’afegir una dosi més a la pauta de vacunació, igual que ja s’està fent amb persones trasplantades o en tractaments immunosupressors.

La decisió es pren perquè, amb l’envelliment, el sistema immunitari es degrada i les vacunes poden tenir menys eficàcia. En el cas de Catalunya, Salut ha posat en marxa tota l’operativa necessària per vacunar de forma generalitzada a les residències a partir de la setmana vinent.

La setmana passada es va iniciar l’administració de la dosi addicional a les persones trasplantades o en tractaments immunosupressors i ja s’ha administrat a 3.917 persones. A Catalunya són unes quinze mil persones. Es tracta de persones amb un òrgan trasplantat o que reben determinats tractaments oncològics que debiliten el sistema immunitari. A Espanya són unes 100.000 persones d’aquest grup que podran rebre la tercera dosi.

La Comissió de Salut Pública destaca, però, que ara mateix la principal recomanació és vacunar totes les persones majors de 12 anys que encara no ho estan.