La Torre de les Hores s’amara de música d’acordió i vins en l’inici dels Racons del Vimart

1045
Racons Vimart 'Entre vinyes'

La Torre de les Hores, seu de la Fundació Francesc Pujols, ha acollit aquest vespre ‘Entre vinyes’’ El músic Giuseppe Costa s’ha encarregat del repertori musical, maridat amb tres propostes de vins i escumosos de les Caves Llopart. Des d’ara i fins diumenge de la setmana vinent, cada dia i haurà alguna proposta d’aquest cicle de la Festa del Roser.

El patró de la Fundació Francesc Pujols Joan Cuscó ha presentat els tres vins. El director general de Llopart, Jordi Bort, explica que el primer d’ells “és el Vitis, un vi blanc, pletòric per la sensació floral i de fruites, amb notes de primavera i de final de l’estiu, molt fresc i jove”.

Jordi Bort, director general de Caves Llopart

En segon lloc, s’ha presentat “el Vi.brant, un rosat de xarel·lo vermell que és el nostre primer vi d’agulla, fet segons el mètode del perlat natural”. I finalment, “el nostre Brut Nature reserva Corpinnat, que és història, tradició, essència i arrels d’una casa com la nostra, amb 138 anys al mercat”.

Jordi Bort, director general de Caves Llopart

Aquests tres vins han combinat amb “tres peces musicals. Un maridatge des de la música i les sensacions olfactives i gustatives. Un joc sensorial”, tal i com destaca el músic i acordionista Giuseppe Costa.

Giuseppe Costa, acordionista

Han assistit a l’esdeveniment uns 40 assistents, que feia dies que ja havien esgotat les entrades disponibles.

Tretze actes més

Els Racons del Vimart embolcallen el gran plat fort de la festa: el XIV Vimart o Fira de vins i caves, que tindrà lloc el dissabte 4 d’octubre (de 18.00 a 01.00h).

Pel dissabte 27, hi haurà dues propostes dels Racons. La primera porta per títol ‘Rajoles, art i vi’, on es convidarà els assistents a decorar una rajola amb motius de vi amb la tècnica de l’estergit, mentre es pren una copa de vi o de most (11.30h, Jardins de l’Enrajolada). L’acte de tarda serà el ‘Vespreig’ (19.00h) a la Biblioteca Francesc Pujols, amb una sessió de música dance i electrònica a càrrec de Dj Like.

Diumenge 28 es repetirà segona sessió del ‘Rajoles, art i vi’ (11.30h, Jardins de l’Enrajolada), mentre que una hora més tard començarà, a El Círcol, el ‘Tast de vins sense alcohol’, amb Andrea Mellado.

La proposta del dilluns 29 de setembre parlarà de quatre dones que han heretat cellers històrics, dels vins que fan i de les seves històries, a cura de Margalida Ripoll, periodista especialitzada en vins. És el tast guiat que rep per nom ‘Les filles del vi’ (20.00h, Casa de Cultura de La Vila).

Dimarts, el sommelier martorellenc Toni Albiol presenta ‘Bruce & Wines’, un tast de vins immersiu en fragments dels concerts de Bruce Springsteen, que uneix les seves dues passions. La sessió serà també a les 20.00h a la Casa de Cultura de La Vila.

La proposta de dimecres 30 es trasllada a la Biblioteca, i també canvia d’horari. Se celebrarà a les 18.30h i s’anomena ‘La història galàctica del porró’. Salvador Garcia-Arbós reivindica beure a porró com un acte net, cordial i ecològic de compartir sense tocar-se. Més que una pràctica, una forma de convivència plena de complicitat. Una mirada lúcida i provocadora sobre aquest gest molt nostrat.

També dimecres (20.00h, Nau#2 de Ca n’Oliveres), arriba un dels plats forts: el ’13è vi, moda i estilisme’, la desfilada de moda organitzada per la Fundació Arc de Sant Martí, acompanyada d’un tast de diferents vins a càrrec de Beauty Center Sonia Pinedo i Esteve Esteve (Restaurant Ca l’Esteve). Les peces que lluiraran seran dels dissenyadors Txell Mimó, Doublelight, Reverba, Cloud Nine Comerços: Emme, Onas, Munné i Trébol. El preu de l’entrada serà de 15 euros.

Dijous, tres propostes més. La més matinera serà el ‘Biblioteques amb DO. Contes de pa amb vi i sucre’ (18.15h, Biblioteca Francesc Pujols), contes que s’explicaven a l’escalfor de la llar de foc i que s’han tramès de generació en generació fins a arribar a les nostres orelles.

A les 18.30h comença a la Torre de les Hores ‘Les vins de Gala du vivin de Dalí’. Juliette Murphy, conservadora de la Fundació Gala-Dalí, evoca els vincles de Dalí amb el vi i descobreix alguns dels seus secrets.

I finalment, l’’Espai Bombolles i Maridatges Insospitats’ es posarà en marxa a les 21.00h a Ca l’Oller. Una degustació d’escumosos de Bertha maridats amb platets gastronòmics de Restaurant Les Vinyes, Aqqua Restaurant i Pastisseria Artigues. Amb el funambulisme de Gata Japonesa i la música de Paco Pecado, al preu de 25 euros i venda de tiquets a entrades.martorell.cat.

El divendres 3 d’octubre, torn per a un tast de vins anomenat ‘Les textures del vi’ (20.00h, Casa de Cultura de la Vila) una singular degustació on s’explorarà la textura del vi: sedosa, untuosa, aspra…comparant-la amb teles. Es descobrirà per què cada vi té una sensació tàctil diferent i quin agrada més. El tast el conduirà Miguel Figini, divulgador i expert en vins compromesos amb el territori.

Per acabar, el diumenge 5 hi haurà ‘Vi a Banda’, a les 19.30h a la Pista-Jardí El Progrés. La Banda Simfònica de Martorell presenta un repertori que celebra les tradicions vinícoles locals. Inclourà peces tradicionals que evocaran el paisatge del món del vi i de la cultura popular del nostre país, amb passos dobles festius i ritmes enèrgics que reflecteixen l’ambient de les celebracions populars, així com peces més relaxades i melòdiques que capten l’essència del treball a la vinya.