La Torre Griminella esdevé un dels miradors dels ‘Set Balcons de Montserrat’

1381
Torre Griminella

L’Ajuntament de Martorell, per tal de revaloritzar el patrimoni del municipi ha finalitzat les obres del mirador de la Torre Griminella. Aquest element protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) forma part d’una actuació comarcal dins el projecte ‘Set Miradors de les Vies Blaves i Montserrat’ en el marc de l’ajut dels Plans de Foment territorial de turisme 2019 de la Generalitat de Catalunya.

El mirador de la Torre Griminella està situat a l’extrem nord d’un turó de la Serra de les Torretes de Martorell a uns 350 m del nucli urbà, i ofereix noves perspectives de l’emblemàtica muntanya de Montserrat.

Les obres que han convertit la torre en un nou mirador han consistit en l’execució d’una passera longitudinal a la vessant oest de la torre que finalitza en un petit espai mirador a la vessant nord.

Aquesta actuació complementa els treballs de recuperació de l’entorn natural de la Serra de les Torretes de Martorell junt amb la millora de camins per tal que la ciutadania pugui redescobrir i gaudir dels grans entorns naturals que tenim a Martorell.

L’actuació ha estat subvencionada pel  Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Els ‘Set Balcons de Montserrat’

Aquesta iniciativa nomenada els ‘Set Balcons de Montserrat’, té l’objectiu de contribuir al creixement turístic de la zona nord del Baix Llobregat, i revalorar els diferents espais per atraure turistes i visitants, així com crear punts d’interès pels veïns i veïnes de la comarca.

El projecte vol dinamitzar turísticament el nord de la comarca del Baix Llobregat, i a banda de Martorell prenen part també del projecte els municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Sant Esteve Sesrovires i Olesa de Montserrat.

Es tracta d’uns balcons que permeten tenir unes panoràmiques diferents de la muntanya de Montserrat. En definitiva, els ‘Set Balcons de Montserrat’ ofereixen una nova perspectiva per veure i viure la muntanya de Montserrat i fer-ho des d’un altre punt de vista. Però també donen la possibilitat de gaudir de moltes de les activitats que Montserrat ha sabut aglutinar: senderisme, excursionisme, ciclisme o turisme familiar.

Tots aquests interessos poden convergir enguany en aquest nou atractiu i fer-ho sense girar l’esquena a aquesta muntanya màgica.

Els municipis del Baix Llobregat que l’envolten, entre els quals es troba el nostre municipi, volen beneficiar-se del potencial turístic de Montserrat, una de les muntanyes més emblemàtiques i més massificades de Catalunya juntament amb el Pedraforca, situat al Berguedà. I és amb aquest objectiu que ha nascut el projecte dels ‘Set Balcons de Montserrat’.

La iniciativa permetrà anar instal·lant en els diferents municipis, els set balcons amb vistes al massís, uns voladissos situats en llocs estratègics. Es podrà tenir una visió panoràmica excepcional de Montserrat revalorant el patrimoni cultural i turístic dels municipis.