Aerodreams Fem Dansa 2021
Fem Dansa 'Aerodreams' 2021

Del 3 al 6 de novembre, arriba a Martorell una nova edició de Fem Dansa amb el lema ‘Ballant per la vida’. Està organitzat per la Regidoria de Cultura, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Una acció per reforçar l’exhibició i la difusió de la dansa a casa nostra, que compta amb la implicació dels esplais de gent gran, les escoles de ball i els centres educatius. La compra o reserva de localitats es pot fer a través del portal entrades.martorell.cat.

El dijous 3 de novembre, a les 17.00h, a la plaça de Les Cultures l’Esplai de Buenos Aires organitza ‘Ballant per la vida amb la gent gran’. Una exhibició de diferents on tothom qui ho desitgi podrà participar. A les 17.30h, ‘Ballant per la vida amb el diable’, una acció ballada i musicada pels diferents alumnes de els escoles públiques del poble que integren el programa Fem Cultura del programa Martorell Educa 360.

També es faran diversos tallers d’iniciació a la dansa el divendres 4 de novembre, a les 19.00h, a Ca n’Oliveres. Un lloc d’experimentació on es compartirà la manera de crear i aprendre el ball. Dansa contemporània i acrobàcia, teatre i agitació social, coreografies de claqué. Amb la participació de la companyia Los Informalls i Evangelina Esteves, ballarina i coreògrafa dels musicals Fama, La bella y la bestia, Billy Elliot i Cantando bajo la lluvia.

A les 21.30h, a la Nau 2, ‘Chill de cine, pijama i llit’ amb dues pel·lícules relacionades amb els musicals i la dansa que podreu visionar dins el llit. Un dels films serà Step up que narra la història d’un rebel audaç i d’una ballarina privilegiada d’una selecta escola d’arts. Mons totalment diferents, però quan els seus destins col·lideixen, salten les espurnes entre ells que enceten un estimulant conte de fades avivat pel hip hop. L’altra cinta serà In the heights, basada en el musical de Broadway. Una història d’amor on els protagonistes et transmeten ganes de cantar i de ballar.

Dissabte 5 de novembre, a les 11.15h, al Muxart Espai d’Art hi haurà la conferència ‘Sobretaules’ vinculada a l’exposició Taula. Anirà a càrrec de Txatxo Sabater, arquitecte i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya. A continuació, s’oferirà un espectacle performatiu a l’exterior del museu, a càrrec del col·lectiu Ritu.

A les 12.00h, ‘Balla dansa’ a la plaça Mare Caterina Coromina. Arrencarà amb l’espectacle ESO de Los Informalls. Una peça de teatre físic de curta durada, surrealista i amb una infinitat de situacions totalment inesperades portades al límit. També es gaudirà de l’actuació de diferents coreografies de les escoles de dansa de Martorell, a càrrec de l’Escola de Dansa El Progrés, l’Esplai Buenos Aires, Esplai La Vila i el centre convidat de Piera.

A les 17.00h, es durà a terme l’actuació de diferents coreografies de les escoles de dansa de Martorell a càrrec d’Espai Dansa, New Dance, Renacer Boliviano, Move on Dance Studio, i Escola de Dansa Sònia Navarro. La companyia Sebastián García Ferro ens durà Upper Vol.1, concebuda a partir d’una classe d’aeròbic, guiada per tres performers i un discjòquei, que converteixen una coreografia popular en una festa.

A la Nau 2, a partir de les 23.55h, ‘Disco Tik Tok i ritme: Saca tu influencer y dale baile’ amb els discjòqueis Quim Martínez i Nike. Una gran festa, una pista de ball viral, llibertat al moviment, tik toks musicals i just dance.

Diumenge 6 de novembre, a les 12.00h, a la Nau 2 es podrà veure Terra de la companyia Silver Drops. Dansa contemporània que interpreten tres ballarines, i que té com a objectiu principal donar una mirada profunda i sincera sobre la terra. Reflexionar sobre aquest element ens permet viure, amb una posada en escena visual, que fascini i regali bellesa a la vida de tots els infants.

I a les 18.30h, ‘Sentir estar viu’. Moments, records, mirades i emocions que et fan sentir estar viu. El cor batega, ets viu, el cos balla, ets viu, la música sona, ets viu. Sentir que ets viu, la vida són moments simples que són dins i surten fora. La dansa no deixa parar la vida. Una creació de l’Espai Dansa de Martorell.