La Trobada del 19 de maig encapçala la Setmana de la Gent Gran, que comença dilluns

471
Trobada Tardor Gent Gran. Foto: Grisphoto

Ja és a punt la programació de la 36a Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran, que organitza la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament. La Trobada de la Gent Gran del diumenge 19 de maig a Ca n’Oliveres en serà l’acte de cloenda i el més multitudinari, i ja es poden recollir les invitacions a les Oficines d’Atenció al Ciutadà i als dos Esplais. Una vintena de propostes -tallers, activitats culturals i lúdiques- ompliran l’agenda dels majors de 55 anys a casa nostra des del proper dilluns 13 de maig.

Les invitacions gratuïtes per assistir a la Trobada ja es poden aconseguir als dos esplais de la gent gran: el de Buenos Aires (avinguda de Fèlix Duran i Cañameras, 5. Telèfon 93 775 32 56) o al de La Vila (carrer del Mur, 2. Telèfon 93 775 56 04). També a les Oficines d’Atenció al Ciutadà: al Complex Esportiu La Vila (carrer Mestres Gomila i Reniu, 1. Telèfon 93 774 23 65); el Complex Educatiu Martorell (carrer de Josep Tarradellas, 11. Telèfon 93 775 25 38); l’Oficina d’Atenció del PMSAPM (plaça de la Vila, 27. Telèfon 93 774 00 69) o bé al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (carrer de Gelida s/n. Telèfon 93 774 26 26).

La Trobada “escalfarà motors, des de les 10.00h, amb una ballada de sardanes i les carpes informatives de l’Ajuntament, Puntaires, Esplais i Protecció Civil. Des de les 13.30h se succeiran el dinar de germanor, la cloenda de la Setmana i l’actuació de Zamba Show a les 16.30h”, detalla la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Montserrat Salas. Per a l’esdeveniment, s’habilitarà un servei de bus especial de recorregut circular des de Ca n’Oliveres.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Martorell

Passarà per la plaça de Santa Anna; Martorell Enllaç; carrer de Francesc Carmona amb Sant Sebastià; plaça de Frederic Duran; Residència Sant Joan de Déu; Plaça de les Cultures; Esplai de Gent Gran de Buenos Aires; Residència Anoia; Esplai de Gent Gran La Vila i carrer de Montserrat (cantonada amb carrer de Gomis).

La Setmana començarà dilluns 13 de maig i es perllongarà fins diumenge. Set dies amb més d’una vintena d’activitats. Algunes d’elles tenen per objectiu promoure l’activitat física, com ara la pràctica oberta de gimnàstica dolça adaptada a les persones grans a càrrec del monitor Àlex Vega, dilluns i dimecres.

També se celebraran tallers. “Dimarts, un de memòria amb Carmen Arroyo i un altre de benestar, riureteràpia i joc teatral amb Marta Fusalba. Dijous, el de bricolatge bàsic -electricitat, aigua i fusteria- amb Jordi Cavallé i el de memòria amb Carmen Arroyo del divendres. Dimecres també s’ha programat un circuit de salut per assessorar individualment tota la gent gran que vulgui, sobre temàtiques molt variades: el control metabòlic, la dermatologia, la higiene bucodental, el sistema osteoarticular, incontinència, sòl pelvià i disfuncions, posa’t guapa, assessorament , visió, ortopèdia i audiologia i treball social i salut”, detalla la regidora.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Martorell

La Policia Local de Martorell també fa la seva aportació col·laborant amb la gent gran amb dues sessions de consells de seguretat al carrer i a la llar. Aniran a càrrec de Joan García i Joaquim Franco -el dimarts a Buenos Aires i dijous a La Vila-.

Quant a activitats culturals, “dilluns s’engeguen amb la de foment de la lectura ‘Amics lectors i poesia’ amb TASCA, i un Cinefòrum de Marc Balançó amb la projecció de Les meves tardes amb Margueritte. Dimarts hi haurà exhibició de sevillanes i representació teatral de l’obra ‘El Tanatori’. Dimecres toca Cinefòrum amb el passi de ‘El viaje a París de la Sra. Harris’. I dijous una exhibició de ball a la Residència Sant Joan de Déu i música popular a El Progrés, amb les corals Rosanes, el grup de música popular i havaneres de La Vila, la Coral d’Havaneres Gent Gran de Castellbisbal i la Unió Coral Rubinenca de Rubí”.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Martorell

La Setmana contempla també altres activitats lúdiques. Dimecres s’ha programat un ‘English Karaoke’ amb la Unitat Gent Gran Activa i un bingo musical amb l’Associació Neven. A més, al llarg de la setmana, els dos esplais acolliran campionats de jocs de taula, Rummikub, dòmino, parxís, petanca, ping-pong, dard i altres. I finalment, la gent gran podrà gaudir d’alguns descomptes, en concret a dues perruqueries de Martorell -Tere Perruquers i Rínxols d’Or- dins la Xarxa de Bon Veïnatge i Gent Gran.

Cartell de la 36a Setmana per a l’Envelliment Actiu i de la Gent Gran