Una campanya contra el maltractament animal guanya els Pressupostos Participatius dels Infants

1042
Foto: Jean Alves

Una campanya contra l’abandonament i el maltractament dels animals de companyia ha estat l’opció més votada pels alumnes de Primària de les escoles de Martorell als Pressupostos dels Infants 2024. La idea va sorgir de la classe de 6è A de l’Escola Mercè Rodoreda i ha aconseguit sumar 327 vots. L’Ajuntament de Martorell té present el resultat de la votació i es compromet a duu a terme ben aviat la proposta guanyadora.

Més d’un miler d’alumnes de 4t, 5è i 6è van participar, el passat 12 d’abril, a la jornada de votacions, que va tenir lloc al Pavelló Esportiu Municipal. Dividits en grups per edat, els alumnes van desfilar per les urnes per poder triar entre les idees proposades per ells mateixos i seleccionades prèviament pel Consell d’Infants. L’objectiu de la cita era que els nens i nenes se sentissin escoltats i amb capacitat de decidir sobre el seu municipi.

La regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Soria, ha explicat que cadascun dels infants havia d’escollir entre tres i cinc propostes de les 28 presentades, d’entre les que va quedar en primera posició una campanya contra l’abandonament i el maltractament dels animals de companyia.

Àngels Soria, regidora de Participació

En segona posició ha quedat la proposta de construcció d’unes pistes de bàsquet i futbol d’entrada lliure el cap de setmana (318 vots). La tercera proposta més votada ha estat un cap de setmana de jocs aquàtics a la Piscina Municipal d’Estiu (293 vots).

Les opcions més votades s’executaran en la pràctica, fins a arribar als 30.000 euros que l’Ajuntament destina a fer realitat els projectes que sorgeixen de la voluntat dels ciutadans més menuts.

Votacions actives dels Pressupostos d’Adults

Fins al 27 de maig, es poden votar les 40 propostes presentades enguany els Pressupostos Participatius d’Adults. Idees de diverses temàtiques, des de projectes de via pública, comunicació, accessibilitat, esport i cultura, entre d’altres. Pot votar qualsevol persona que tingui més de 16 anys i estigui empadronada a Martorell, recorda la regidora Àngels Soria.

Àngels Soria, regidora de Participació

Cada persona pot seleccionar entre tres i cinc propostes a través del portal https://decideix.martorell.cat/ o a través de l’Oficina de Pressupostos Participatius d’El Círcol (plaça de la Vila, 19) en horari d’oficina.

Les idees més votades -tantes com siguin possibles fins arribar al topall dels 140.000 euros- es començaran a fer realitat a partir de l’any 2025, ja que calen uns mesos de treball intern abans de començar a executar-les.