La Volta Ciclista a Catalunya ha tancat edició aquest diumenge passant per Martorell per desè cop

825
Volta Ciclista a Catalunya
Volta Ciclista a Catalunya

La setena i darrera etapa de la 96a Volta Ciclista a Catalunya ha rodat aquest diumenge al matí per diferents punts del terme municipal de Martorell. La part capdavantera de la comitiva ha passat per l’antiga N-IIa a l’alçada de la rotonda d’accés al nucli antic pels volts de les 11.54h, i ha circulat en direcció al polígon El Congost davant la mirada d’aficionats al ciclisme i curiosos. El colombià de l’equip Movistar Team Nairo Quintana ha estat el guanyador de la Volta amb un temps de 30h 50′ i 19”.

Els 126 corredors participants de la setena i darrera etapa de la 96a Volta Ciclista de Catalunya han rodat per Martorell en la part central d’una etapa de 136,4 quilòmetres que ha tingut l’inici i el final a Barcelona. El grup capdavanter ha arribat a les immediacions de La Vila pels volts de les 11.54h, provinent de les urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca, a Castellbisbal, i de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Martorell Vila. El grup ha seguit avançant cap a la rotonda d’accés a Martorell per l’antiga N-IIa, en direcció al Polígon El Congost i Sant Andreu de la Barca.

Desenes de persones s’han anat concentrant en aquest tram de la prova, especialment al voltant de la rotonda de la N-IIa. Molts d’ells eren aficionats al ciclisme, provinents de Martorell i d’altres poblacions veïnes. Entre els assistents hi eren presents l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Afers Interdepartamentals Lluís Esteve i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera. Han col·laborat amb l’organització Protecció Civil i la Policia Local de Martorell, en el que era el desè cop consecutiu que la prova passava pel terme municipal martorellenc.

Nairo Quintana, guanyador
La Volta s’ha tancat amb aquesta setena etapa consagrant al colombià Nairo Quintana, del Movistar Team, com a guanyador amb un temps global de 30h 50′ i 19”. L’ha seguit l’espanyol Alberto Contador, de l’equip Tinkoff, a 7 segons de diferència, i ha completat el podi l’irlandès de l’Etixx-Quick Step Daniel Martin, a 17 segons del guanyador. El ciclista català millor posicionat ha estat Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, del Team Katusha, que ha finalitzat onzè de la general. L’etapa del dia l’ha guanyada el rús Aleksei Tsatevich (Team Katusha) amb un temps de 03h 13′ i 33”.