L’actor Pere Costa escenifica microrelats de Jordi Masó en una ‘Hora del Conte’ per a adults

500
L'Hora del conte d'adults, amb Pere Costa interpretant microrelats de Jordi Miró

Aquest dijous, la Biblioteca Francesc Pujols ha organitzat una sessió de ‘L’Hora del Conte’ dirigida al públic adult. L’actor Pere Costa ha llegit i interpretat microrelats de l’escriptor granollerí Jordi Masó, englobats sota el títol ‘Mala Estrella i altres microrelats de Jordi Masó’. Martorell és la tercera localitat que acull el muntatge, després de Barberà del Vallès i Sitges.

Un perruquer sota pressió, un senyor enamorat de l’URSS, un enginyer que viatja en el temps, un prestidigitador maldestre i una Verge Maria queixosa i tot un seguit d’històries plenes d’humor i de girs inesperats han estat els ingredients de la sessió. Personatges que han passat per la ment de Jordi Masó, considerat un dels mestres del microrelat a Catalunya.

“Vaig començar a llegir l’obra d’en Jordi i em va atrapar totalment. És un autor amb un estil molt personal, bastant fosc i molt divertit”, apunta Pere Costa després de fer-ne la corresponent lectura. L’actor de Cerdanyola del Vallès va pensar de seguida que molts dels microrelats es podien portar a l’escenari i va contactar amb l’autor per dur-ho a la pràctica.

Pere Costa, actor

El resultat és un muntatge on Costa escenifica els textos d’una manera molt variada: “Alguns els he volgut fer com a lectura dramatitzada en el que seria un híbrid entre lectura i espectacle, d’altres els he enfocat com a conta-contes, en alguns encarno els personatges amb un punt de monòleg i uns altres tenen un relat gravat prèviament i jo interactuo amb aquesta veu en off“.

Pere Costa, actor

Costa té una àmplia trajectòria i experiència en cinema -participant en una desena de films-, teatre -en més d’una vintena de muntatges-, publicitat i televisió, apareixent en sèries com ara Amar es para siempre, Com si fos ahir, El Ministerio del Tiempo, Benvinguts a la família o La Riera, entre d’altres-. Recentment ha obtingut reconeixements com a millor actor al Festival Internacional de Cine de Medellín (Colòmbia) o a la millor actuació còmica al OutlantaCon Short Film Festival d’Atlanta (EEUU).

Quant a l’autor dels textos, Jordi Masó, és escriptor i pianista. En l’escriptura, s’ha especialitzat en els gèneres del conte i del microrelat, i ha publicat Els reptes de Vladimir (2010); Catàleg de monstres (2012); Les mil i una (2015); Polpa (2016); La biblioteca fantasma (2018); L’hivern a Corfú (2019) i Ambrosia (2020). A més, és creador de “La bona confitura”, un espai virtual que recull més de 800 microrelats d’autors catalans i d’arreu traduïts al català.