L’AEM incrementa a vint les sortides de senderisme i muntanya a la nova temporada

1872
Agrupació Excursionista de Martorell

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) ha tancat el calendari de sortides de la temporada 2022-23, que incrementa el número de propostes fins a la vintena. El club ha programat, cada mes des d’octubre i fins el juliol de l’any vinent, una sortida del grup de senderisme -antiga iniciació- i una del de muntanya, de nivell més avançat.

L’AEM ha programat dos tipus de sortides segons el nivell i grau de dificultat. D’una banda, les de senderisme -que fins el curs passat s’anomenaven d’iniciació-, se celebren generalment el primer diumenge de cada mes -excepte si coincideix amb alguna festivitat o data assenyalada-, i són “per a persones que s’inicien en la pràctica de caminar i que volen fer excursionetes bàsiques, d’un desnivell baix de 400 o 500 metres com a màxim i una llargària d’un màxim d’uns 10 quilòmetres”, tal i com apunta el president de l’AEM Xavi Tió.

Per als més atrevits, cada mes s’oferirà una sortida de muntanya, més exigent i que requereix un cert nivell tècnic. Aquestes sortides es faran generalment cap a mitjans o finals de mes, i van dirigides “a qui està avessat a caminar, amb rutes de més desnivell”.

Xavier Tió, president de l'AEM

La primera proposta arriba el 2 d’octubre. El grup de senderisme marxarà al santuari de Cabrera, i el 23 del mateix mes serà el torn de muntanya, que pujarà el Comabona des del coll de la Bauma. A més de les comarques d’Osona i Berguedà, es proposaran sortides a les comarques tarragonines del Baix Camp i el Priorat; a les lleidatanes de l’Alt Urgell, la Noguera, la Cerdanya i el Pallars Jussà i a les barcelonines del Vallès Oriental i el Garraf. També se’n farà una de tres dies al Pirineu Aragonès per tancar la temporada.

Xavier Tió, president de l'AEM

El requisit imprescindible i comú per a totes serà “disposar de la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) o d’una assegurança privada que cobreixi els possibles accidents que puguem tenir a la muntanya”, a més de fer-se soci de l’entitat.

Tió detalla que “la llicència FEEC la podem tramitar des del Club. N’hi ha alguna, per exemple, que és molt bàsica i que, per uns 50 euros l’any natural i 38 per al darrer quadrimestre, cobreix tant les sortides del club com les que cadascú faci per compte propi”. A aquest preu cal sumar-hi la quota de soci de l’AEM: “que és de només 12 euros l’any”.

Xavier Tió, president de l'AEM

Una nova possibilitat per als indecisos és “fer un tast de les nostres sortides, podent tramitar una llicència temporal d’un dia i, si els agrada l’ambient, la gent i la proposta que formulem, es podran fer socis i els podrem tramitar la llicència FEEC”.

CALENDARI DE SORTIDES DE L’AEM. TEMPORADA 2022-23