L’AEM obre inscripcions a un curs d’alpinisme per finals de març i inicis d’abril

799
Alpinisme (Fotografia: FEEC)

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM), en col·laboració amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitza per a socis i federats un curs d’alpinisme, -entre el nivell 1 i 2 de dificultat- per progressar sobre roca i neu en alta muntanya i de baixa dificultat. Constarà d’una sessió teòrica i dos caps de setmana de pràctiques. Si la situació epidemiològica ho permet, es farà entre el 25 de març i el 4 d’abril.

El curs dotarà els participants dels coneixements i les capacitats per progressar amb seguretat i de forma autònoma sobre roca, neu i glaç amb un equip d’alpinisme, amb l’objectiu d’assolir confiança i l’habilitat necessària per col·locar de manera segura els ancoratges per ràpels bàsics, a més del coneixement del terreny d’alta muntanya i la valoració dels riscos. Anirà a càrrec d’un equip d’instructors membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM, capitanejats per Jordi Solans.

Xavi Tió, president de l’AEM, diu que “és adequat per a gent amb una mínima experiència en alpinisme, ja que el nivell està en un 1 avançat”.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

Poden participar-hi majors de 16 anys -els menors de 18, amb autorització dels tutors- amb llicència federativa mínima del nivell C. Si no se’n disposa, el club pot tramitar una llicència temporal de 15 euros per cap de setmana.

El preu del curs és de 130 euros per a públic en general i de 80 euros per a socis de l’AEM, i la inscripció és oberta fins a cobrir les 6 places disponibles. Cal inscriure’s per mail a excursionista.martorell@gmail.com o bé per WhatsApp, al 645 43 79 44. Els desplaçaments, pernoctacions i àpats aniran a càrrec de cada cursetista.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

El curs es desplegarà, en principi, els dies 25 de març -sessió teòrica de presentació en línia-, 27 i 28 de març i 3 i 4 d’abril -sessions pràctiques, en indrets a determinar i amb pernoctació en un refugi-, tot i que s’informarà puntualment de les dates als inscrits segons les restriccions del moment.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

Material imprescindible

El cursetista haurà de portar roba d’abric impermeable; roba calenta interior; dos parells de guants (un de calents i impermeables, i preferiblement 4 parells); llum frontal; arva, pala i sonda; ulleres de sol i de tempesta; crema solar; barret; tubular i 1 corda per cada 2 alumnes (corda doble o amb triple homologació); equip d’escalada complet (davallador/assegurador, 2 mosquetons de seguretat HMS mínim; 2 cintes o cordinos de 120/160 cm aprox; 1 cordino per a nus machard de 50 cm i aproximadament de 6 mm, casc, arnés; botes (poden ser de trekking, però cal que siguin el més rígides possibles); grampons i dos piolets (si pot ser un amb martell i pala); pitons, tascons i friends si algú en té (no obligatori).