Laia Garcia, jugadora Club Escacs Martorell

La martorellenca Laia Garcia va finalitzar el Campionat d’Espanya d’Escacs en el tercer lloc de la categoria femenina sub 12. En la competició, disputada a Salobreña (Granada) la setmana passada, la jugadora del Club Escacs Martorell va aconseguir pujar al tercer esglaó del podi un any més tard d’haver-ho fet al campionat estatal sub 10.

Garcia va cloure el torneig en la 42ª posició del rànquing general, que inclou nois i noies, i va ser la tercera millor jugadora amb 5,5 punts. La martorellenca va guanyar en quatre de les nou partides, en va perdre 2 i va acabar en taules en les tres restants. Helena Joan Li Chen, amb 6 punts, de Canàries, i la murciana Elena Rodríguez, amb 5,5 punts, van ser les participants que es van endur els dos primers llocs. A la classificació general, el càntabre Dani Tabuenca va acabar el torneig com a líder en solitari.

Laia Garcia, d’11 anys, ha competit contra rivals de la seva edat i també contra jugadors d’un any més. La martorellenca destaca la dificultat de les partides disputades: “No n’hi ha hagut ni una fàcil, totes m’han costat molt”. Garcia va tenir una estrena de torneig amb dubtes i això va provocar que no s’esperés el bronze inicialment, però explica que “després em vaig acostumar a l’ambient i vaig tenir millors resultats”.

Laia Garcia, jugadora Club Escacs Martorell

“Totes les setmanes em posava a fer partides online, problemes a l’ordinador i llegia llibres d’escacs amb el meu pare”, comenta la jugadora del CE Martorell sobre la seva metodologia de treball per afrontar el campionat en condicions.

Laia Garcia, jugadora Club Escacs Martorell

És el segon gran èxit esportiu de Laia Garcia en aquest 2021. La integrant del CE Martorell va proclamar-se campiona de Catalunya en categoria sub 12 el passat abril a Salou. A l’estiu del 2020, també va aconseguir una medalla de bronze en el Campionat d’Espanya sub 10 a Salobreña, en què va ser la seva estrena en un torneig d’aquestes característiques.