La jugadora d’escacs martorellenca, Laia Garcia Rodríguez, s’ha proclamat sotscampiona d’Espanya sub-12 en els campionats d’escacs per edats celebrats a Salobreña (Granada), entre l’11 i el 16 de juliol. Garcia ha quedat segona classificada en ambdues modalitats: de temps de joc oficial o partides lentes i la de l’escac ràpid. La Laia ha clos l’estatal amb 5 punts i mig i en la posició número 29 de la classificació general, on s’hi sumen tant les categories femenines com masculines.

En la novena i darrera ronda del campionat, Laia Garcia (5,5 punts) va signar unes meritòries taules i això li va valdre obtenir el sotscampionat femení en partides lentes. La jove martorellenca comparteix podi amb Marta Elena Jiménez de Madrid (6,9 punts) que és la primera classificada i Alina Prochaieva d’Astúries (5,5 punts) que n’és la tercera.

Les tres guanyadores també van compartir podi en la modalitat de partides ràpides. En aquest cas, la jugadora d’Astúries, Alina Prochaieva es va alçar amb la victòria amb 6,5 punts. La martorellenca Laia García, amb els mateixos punts, s’ha fet amb el sotscampionat i la madrilenya Marta Elena Jiménez ha acabat en tercera posició.

Laia Garcia és jugadora del Club Escacs Martorell i ha participat als campionats de Salobreña com a integrant de la selecció catalana formada per 24 jugadors i jugadores. Garcia ja va aconseguir quedar en la tercera plaça del Campionat d’Espanya sub10 d’ara fa dos anys.

El Campionat d’Espanya per edats Salobreña 2022, organitzat per la Federació Espanyola d’Escacs, està acollint jugadors des de la categoria sub-8 fins a la sub-18 durant els mesos de juny, juliol i agost, d’un total d’onze nacionalitats diferents.