Josune Ramírez, primer cinturó negre per al Club Judo Martorell

1332

La presidenta del Club Judo Martorell, Josune Ramírez, s’ha convertit en la primera integrant de l’entitat a assolir el cinturó negre. La judoka va superar amb èxit l’examen de grau, després de mesos de preparació intensa, i va aconseguir, així, una fita desconeguda fins llavors pel club martorellenc. Aquest èxit històric pot obrir camí per la resta de membres de l’entitat.

L’examen de 1r Dan, celebrat fa uns dies al recinte de Llars Mundet, a Barcelona, va consistir en un apartat teòric i en un altre de pràctic. En el primer, s’exigia el coneixement de fonaments del judo. En el segon, on va fer parella amb l’entrenador de l’entitat Albert Huelva, Ramírez es va examinar de les modalitats de terra, peu i kata. En aquest últim cas, va haver de posar en pràctica diverses claus que transporten als orígens de l’art marcial i dins d’uns paràmetres molt definits.

Josune Ramírez expressa amb satisfacció que ha complert un “objectiu de vida”. “Quan comences amb el cinturó blanc penses que algun dia seràs cinturó negre, i per fi ha arribat el dia”, celebra la també presidenta del club.

Josune Ramírez, presidenta Club Judo Martorell

El procés fins arribar a aquí no ha estat senzill i ha calgut una preparació amb l’esforç i el sacrifici com a senyals d’identitat. Sobre el període previ a l’examen, Josune Ramírez comenta que “hem entrenat dur i hem treballat molt el kata i totes les tècniques de terra” i afegeix que, a banda de “tot el que hem treballat al club, hem fet hores extres amb l’entrenador”.

Josune Ramírez, presidenta Club Judo Martorell

Per Ramírez, aquest èxit és un punt de partida i no descarta en un futur proper perseguir el 2n Dan. De moment, però, assaboreix una fita que la converteix en una referent dins de l’entitat i que pot facilitar el camí per altres companys. “Espero que molts dels nois s’hi animin, perquè és una satisfacció tan gran que val la pena un entrenament constant i dur”, diu Ramírez.

Josune Ramírez, presidenta Club Judo Martorell

El Club Judo Martorell, també amb aquest triomf, es va refent del sotrac que va provocar la pandèmia i, a part de mantenir un gruix important de judokes dels últims anys, està atraient nous membres que tenen interès per provar aquest esport.