L’Ajuntament abordarà la prevenció de maltractaments a gent gran amb una jornada

449
Foto: alefot

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament organitza el 10 de juny la 1a Jornada sobre prevenció i tractament del maltractament a la gent gran. L’activitat, telemàtica a través de Youtube, constarà de diverses conferències i presentacions a càrrec de professionals experts en la temàtica. Professionals, tècnics, treballadors i voluntaris que estan en contacte amb les persones grans hi són convocats.

La Jornada s’inclou dins els actes de la Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran 2021 de Martorell i el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament a la vellesa -del 15 de juny-. Es presentarà una eina de sensibilització i promoció del bon tracte a les persones grans als centres residencials, una guia local per fer front als maltractaments de les persones grans i un grup de treball supramunicipal per a la prevenció, així com pòsters, infografies i vídeos.

L’objectiu és “generar eines per prevenir i tractar les situacions de maltractament, i ajudar a estendre la consciència i el compromís en aquest camp”, comenta Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l’Ajuntament. Recomana de participar-hi “a tothom qui té relació amb la gent gran, a qui treballa o hi col·labora”.

Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l'Ajuntament

Començarà a les 09.30h amb la inauguració i benvinguda de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens.

A les 10.00h començarà la ronda de conferències. La primera la impartiran la responsable de DIXIT Girona, Èlia Llinàs i Lluís Marroyo, gerent de la Fundació Campus Arnau d’Escala. Presentaran ‘Som com tu’, eina de sensibilització i promoció del bon tracte a les persones grans als centres residencials’.

Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l'Ajuntament

Continuaran Pilar Martínez Rodríguez -directora del Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia Personal de la Diputació de Barcelona- i Jordi Muñoz Iranzo -Associació per la investigació del maltractament a les persones grans EIMA-.

També hi haurà torn de precs i preguntes i es presentarà el grup supramunicipal per a la prevenció i tractament del maltractament. Ho farà Mercè Civit, vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya “i coneixedora de la tasca, no sempre visible, que fan les professionals en aquest àmbit des de fa molts anys”, destaca Rivera. Finalment, hi haurà projecció de vídeos, pòsters i infografies abans de la cloenda, a les 14.00h.

Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l'Ajuntament

Per apuntar-se a la Jornada, cal omplir aquest formulari en línia o bé enviar un correu electrònic amb les dades personals a jornadesgg2021@martorell.cat. Per a més informació, el telèfon és el 93 774 20 77 i a xarxes podeu cercar l’etiqueta #MaltractesGentGran2021. Els inscrits rebran l’enllaç entre 24 i 48 hores abans de l’inici per tal de connectar-se.