Premi Sambori d'Òmnium Cultural

Òmnium Cultural Pla de Montserrat celebrarà divendres, a les 18.00h, a El Progrés de Martorell l’acte de reconeixement dels Premis Sambori de narrativa escolars. Els guardons, que van tenir el seu naixement al País Valencià, compten amb diferents categories en les quals hi participen alumnes dels centres escolars, des de Cicle Inicial fins a Batxillerat i Cicles Formatius.

Entre tots els participants, s’escullen els finalistes de la demarcació Hospitalet – Baix Llobregat. Una vegada escollit el guanyador, es passa a la fase nacional, on aquest any ha estat premiat un alumne d’Esparreguera. Quant a Martorell, han participat un total de sis centres i tres alumnes han quedat finalistes: Hafsa Chahboune de l’Escola Vicente Aleixandre, finalista en la categoria de Cicle Mitjà de Primària; Júlia Sàbat Marmól del Col·legi La Mercè, finalista en la categoria de Cicle Superior de Primària; i Guillem Garrido Bonastre del Col·legi La Mercè, finalista en la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius, segons explica Maria Rocaspana, membre d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat.

Maria Rocaspana, membre Òmnium Cultural Pla de Montserrat

L’acte de reconeixement consistirà en un lliurament als participants d’una sèrie de llibres editats, on estan inclosos els seus propis relats. Hi haurà una edició per a la categoria d’Educació Primària i una altra per a l’Educació Secundària i Batxillerat. A més, els alumnes de l’Escola Municipal de Música amenitzaran la gala i estarà present, com a convidat especial, un dels membres del jurat de la fase nacional.

A banda dels alumnes premiats, aquest any també s’ha considerat que tots els participants tinguin el seu reconeixement. I no només els participants d’aquest any, sinó també aquells que ho van fer el 2020 durant el confinament.

Maria Rocaspana, membre Òmnium Cultural Pla de Montserrat

Des d’Òmnium Cultural, explica Rocaspana, s’està treballant de cara a la propera edició en un nou model de concurs, per donar més impuls als Premis. No es tractarà tant la participació individual com la col·lectiva, per grups d’alumnes i classes. L’objectiu d’aquest canvi és fer que els Premis Sambori siguin més interdisciplinars, i incentivar les obres artístiques i col·lectives en català.

Maria Rocaspana, membre Òmnium Cultural Pla de Montserrat

L’assistència a l’acte estarà subjecta a les mesures COVID actuals i les inscripcions per poder assistir-hi es poden fer a través d’aquest enllaç.