L’Ajuntament contracta 10 noves persones aturades gràcies a un nou pla d’ocupació

448

L’Ajuntament ha contractat 10 persones desocupades gràcies al programa Treball i Formació, finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El programa pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, amb una edat igual o superior a 45 anys que hagin esgotat el subsidi per desocupació.

El programa Treball i Formació combina un contracte de sis mesos (fins al mes de maig de 2016) a jornada completa de dilluns a divendres i formació professionalitzadora (formació ocupacional vinculada a un certificat de professionalitat) que s’haurà de dur a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació.

A més de millorar les condicions per a l’ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents departaments municipals.

Els 10 usuaris del nou pla d’ocupació han començat a treballar avui i durant 6 mesos estaran assignats a diferents regidories i destinats a activitats de diferent qualificació.

Els llocs de treball que s’han cobert a través d’aquest pla d’ocupació són cinc auxiliars administratius (pels departaments de Comerç i consum, Registre Municipal, Policia Local, Promoció Econòmica i Habitatge), tres vetlladores de suport a nens amb necessitats especials (pel departament d’Ensenyament) i dos suports TIC i web (pels departaments de Comunicació i Museus).

Aquest matí, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat, ha donat la benvinguda als nous treballadors en l’inici de la formació de riscos laborals realitzada a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica.

Programa ‘Treball i Formació’
“L’Ajuntament de Martorell a través del seu departament de Promoció Econòmica s’adhereix als diferents programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per afavorir la reducció de l’atur i contribuir que els ciutadans de Martorell es formin i trobin feina. Així, el programa Treball i Formació s’adreça, en aquesta ocasió, a persones aturades amb una edat preferentment igual o superior a 45 anys que hagin esgotat, o no tinguin dret a cap prestació i subsidi per desocupació”, ha dit Lluís Amat.

El programa Treball i Formació està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell.

L’objectiu d’aquest pla d’ocupació és “desenvolupar accions d’experiència laboral que consisteixen en la realització de treballs de caràcter públic i d’interès social a jornada complerta i accions formatives d’assistència obligatòria per part de les persones participants durant la jornada laboral”, ha explicat el regidor.