Els treballadors de Solvay es manifesten pels llocs de treball i reben el suport municipal

822

Prop de 500 persones han participat aquest dimarts al vespre en una marxa pels carrers de Martorell en defensa dels llocs de treball a la planta d’Inovyn-Solvay fins la plaça de La Vila. L’alcalde Xavier Fonollosa i diversos regidors han rebut els manifestants i els han garantit, un cop més, tot el seu suport. El president del comitè d’empresa Jordi Calvo ha denunciat l’immobilisme del Ministeri d’Indústria i ha corresponsabilitzat Red Eléctrica d’haver pres una mesura desproporcionada en apartar la indústria química del contracte elèctric de 2016.

El president del Comitè d’Empresa Jordi Calvo ha denunciat “la intransigència i falta de sensibilitat” del govern espanyol de no tenir en compte les greus conseqüències que pot comportar l’exclusió del Contracte Elèctric per als treballadors, i la “mala gestió i corresponsabilitat” de Red Eléctrica. Alhora, ha demanat a la direcció de l’empresa que “assumeixi part de la seva responsabilitat, que tingui màxima transparència amb els treballadors i que no prengui decisions precipitades”, i un posicionament públic de les forces polítiques abans de les eleccions del proper 20 de desembre.

Fonollosa: “Us donarem suport allà on calgui”
L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha manifestat que “aquest ajuntament ja fa temps que us fa costat en les vostres reivindicacions i seguirem acompanyant-vos allà on calgui, a la Generalitat, al Congrés dels Diputats o al Govern Central, perquè l’únic que ens importa és el manteniment dels 2.500 llocs de treball”.

Han acompanyat Fonollosa regidors de l’equip de govern i de l’oposició. També han estat presents a la concentració el diputat republicà a Madrid, Joan Tardà, el secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, i el diputat de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament de Catalunya i ex líder de CCOO, Joan Coscubiela.

Demostració de força
La manifestació ha reunit prop de 500 persones, entre les quals hi havia treballadors, familiars, sindicats i representants polítics. Calvo ho ha definit com una “mesura de força i d’unió”, i també com “una evidència que no abaixarem la guàrdia encara que la direcció de l’empresa digués fa una setmana que no perillaven els nostres llocs de treball”.