L’AMPA de l’escola José Echegaray organitza el cicle formatiu gratuït ‘Créixer en família’

819

Ser pares i mares, avui dia, no és un paper fàcil ni existeix un manual únic que serveixi per enfocar amb èxit la tasca educativa de les famílies. Són molts els dubtes que s’han d’afrontar, com diferents les circumstàncies que envolten cada família. Per aquest motiu, l’AMPA del José Echegaray ha posat en marxa el cicle gratuït Créixer en família, finançat per la Generalitat de Catalunya.

El programa ofereix “espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies”, segons el president de l’AMPA de l’escola José Echegaray, Urko Ellacuría.

Créixer en família és “un cicle formatiu dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors”, ha explicat Maria Ruiz, membre de la junta de l’AMPA.

Ofereix cicles de tallers, que “pretenen ser espais d’intercanvi d’experiències entre pares i mares amb fills i filles d’edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho”, ha aclarit Urko Ellacuría.

Els tallers, dividits per franja d’edat dels infants i adolescents, es realitzen, del 23 d’octubre al 27 de novembre, tots els divendres de 17.00 a 19.00h. Són sis sessions al voltant de temàtiques i conceptes com ara: afecte, autonomia, autoritat, estratègies educatives, resolució de conflictes, responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn i el paper educatiu de l’escola i la família extensa.

El programa també ofereix espai d’intercanvi entre les famílies al Cafè de les famílies i un calaix de cursos amb eines per aplicar la parentalitat positiva.