L’Ajuntament contracta 16 veïns en situació d’atur a través d’un pla d’ocupació de la Diputació de Barcelona

4124
Pla d'ocupació
Pla d'ocupació

Un total de 16 martorellencs en situació d’atur han estat contractats per l’Ajuntament de Martorell a través del ‘Programa complementari de foment de l’ocupació local’ de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. Els usuaris s’incorporen entre els mesos de juliol, agost i setembre, segons el departament destinat.

Els llocs de treball que es cobreixen a través d’aquest pla d’ocupació són nou auxiliars administratius pels departaments de Comerç i Consum, Cultura, Serveis Generals, Intervenció, Policia Local, Esports i Promoció Econòmica), un auxiliar de suport a la Biblioteca, un auxiliar de suport a Museus, un agent cívic, dos tècnics auxiliars al Departament de Comunicació, un auxiliar tècnic d’informàtica i un conserge a Promoció Econòmica.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, remarca que sempre es busca quina és la necessitat de cada departament i, posteriorment, es cerquen recursos i persones adequades al perfil. Els contractes són de sis mesos i amb una jornada laboral de 37,50 hores setmanals, excepte el contracte de la conserge adscrita a Promoció Econòmica que és d’un any.

Lluís Amat, regidor Promoció Econòmica

En aquesta ocasió, el pla d’ocupació s’ha adreçat a persones en situació d’atur, empadronades a Martorell, apuntades al Servei Local d’Ocupació i que no haguessin participat en projectes de plans d’ocupació anteriors. El pla d’ocupació ha estat cofinançat per la Diputació de Barcelona amb un import de 454.497,33 euros.

El regidor Lluís Amat, indica que la voluntat de l’equip de govern és “que la gent que no té feina tingui l’oportunitat de no perdre la connexió amb el món laboral. Intentem estar en totes les opcions i possibilitats que el mercat i les diferents entitats ens ofereixen per aconseguir aquests recursos, que en els últims anys hem aconseguit gairebé doblar, 1.300.000 euros, que al final revertim en llocs de treball i formació per als aturats”.

Lluís Amat, regidor Promoció Econòmica

‘Programa complementari de foment de l’ocupació’

El ‘Programa complementari de foment de l’ocupació i de suport a la integració social’ té com a finalitat fomentar l’ocupació de les persones aturades i, particularment, d’aquelles que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social. D’aquesta manera, es vol fer front a l’increment de les taxes d’atur i el progressiu empobriment de moltes famílies com a conseqüència de la crisi financera i econòmica i el conseqüent estancament del desenvolupament econòmic local. L’objecte del programa és la generació d’ocupació, en particular, el foment de l’ocupabilitat de les persones en edat activa que es troben aturades.