Chicuelo i Mezquida i Leonn and The New Funk porten prop de 3.000 persones al pont del Diable

2746
Festival PAS 2017
Festival PAS 2017

El Festival PAS continua sumant espectadors. Prop de 3.000 persones van assistir, aquest divendres i dissabte, al segon cap de setmana de la 4a edició del festival que té com a escenari el pont del Diable. Divendres, els espectadors van escoltar Juan Gómez “Chicuelo”, el guitarrista de referència del panorama flamenc fusionat amb el jazz de Marco Mezquida, un dels pianistes més reconeguts de l’escena jazzística catalana. Dissabte va ser el torn dels londinencs Leonn and The New Funk que van presentar les cançons de l’àlbum Invisible Me.  Ambdós concerts van ser molt ben rebuts pel públic.

Un miler d’espectadors van ser testimonis divendres de la connexió entre Juan Gómez  “Chicuelo” i Marco Mezquida, dos talents que van presentar el disc Conexión, editat pel  Taller de Músics on Chicuelo i Mezquida en són professors. Acompanyats pel percussionista Paco de Mode, van transmetre al públic un estat d’ànim diferent en cadascuna de les seves composicions i amb històries quotidianes, fresques, introspectives i accessibles.

Dissabte, unes 1.800 persones van gaudir d’un repertori magistral de funky. L’artista londinenc Leonn va estar acompanyat per The New Funk, la seva banda habitual formada per músics de prestigi del Regne Unit. Durant gairebé dues hores van oferir un merescut homenatge a les grans llegendes del funk i soul, des dels més clàssics com James Brown, passant per Stevie Wonder, i acabant amb el so inconfusible de Prince.

Una vegada passat l’equador del PAS, el festival ha registrat prop de 5.000 espectadors. La qualitat dels grups participants i la gratuïtat de l’entrada són els aspectes més valorats pel públic del cicle de concerts. Carles Mallabreda elogiava, després del concert de la formació Leonn and The New Funk que “ha sigut una lliçó magistral de funk. Miraré de repetir la setmana que ve perquè les propostes també són molt interessants. Els d’avui eren unes bèsties pardes. Ens han deixat estabornits. Ara anirem a prendre un mojito per continuar la festa”.

Carles Mallabrera, espectador

El PAS també ha aconseguit captar l’interès d’espectadors de la comarca. El sesrovirenc David Ramírez admetia que “és una proposta molt interessant perquè és un ambient familiar i amb música de qualitat. El concert d’avui (Leonn and The New Funk) ens ha agradat molt i era molt ballable”.

David Ramírez, espectador

Tercer i darrer cap de setmana del PAS

L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Guillem Roma, el divendres 21 de juliol, presentant el seu últim disc Connexions, amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents del moment.

El dissabte 22 de juliol, el francès Gaspard Royant, presentarà el seu nou àlbum Have you met Gaspard Royant? produït pel gran Edwyn Collins i que fa de pont entre les influències més clàssiques com Roy Orbison, Phil Spector o Sam Cooke i el rock-and-roll del s. XXI.

Finalment, el diumenge 23 de juliol, per tancar la 4a edició del festival PAS, es podrà veure en estrena absoluta, al Teatre El Progrés, Carmina Burana amb la Coral Ars Nova i el grup Percussions de Barcelona, una de les formacions de percussió més antigues i prestigioses d’Europa.

Coral Ars Nova i Percussions de Barcelona
Coral Ars Nova i Percussions de Barcelona