L’Ajuntament convoca una concentració i minut de silenci contra la violència masclista

1929

L’Ajuntament de Martorell ha convocat aquest matí una concentració de rebuig a la violència masclista, a les 12.00h, a la plaça de la Vila. Davant el succés de les nenes a Tenerife, que no ha estat l’únic de violència masclista en les últimes hores amb el mateix denominador comú, el consistori ha volgut manifestar la seva repulsa i expressar tot el suport a les víctimes i a les famílies amb un minut de silenci i la lectura d’un manifest.

La regidora Rosa Cadenas ha estat l’encarregada de llegir el text que ha posat de relleu “la consternació pel cruel final de les petites Anna i Olivia”. “Totes i tots, sense excepció, ens hem sentit atacades i ens hem posat en el lloc de la Beatriz, la mare, i en el de família i amics, des del mateix moment en el què vam conèixer la recerca de les nenes i el seu tràgic resultat”. Res pot reparar la seva pèrdua, però des de Martorell “volem acompanyar-los i expressar el nostre suport a la família amb tot el nostre afecte i amb tota la nostra solidaritat”.

El succés de les nenes a Tenerife no ha estat l’únic en les últimes hores amb el mateix denominador comú: la violència masclista. A Estepa, Sevilla, han assassinat la Rocío, de 17 anys; i no fa encara ni un mes, cinc dones han estat assassinades, una d’elles embarassada, i un nen assassinat.

“Per totes elles, víctimes de la xacra de la violència masclista, ens reunim avui per fer aquest minut de silenci davant de l’Ajuntament. I pels 41 nens assassinats des de 2013 per violència masclista i per les 1.096 dones mortes des de 2003 per la violència masclista”. A través del manifest, la regidora ha incidit que “cal treballar totes i tots junts, cada dia de l’any, per eradicar la violència masclista”.