L’Ajuntament de Martorell condemna els atemptats terroristes soferts ahir a París

447

L’Ajuntament de Martorell vol expressar el seu condol al poble francès pels execrables atemptats terroristes soferts ahir divendres a París. Manifesta alhora el seu ferm compromís en la defensa dels valors democràtics que la Unió Europea representa, com a baluard i garantia de la convivència.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha lamentat profundament els tràgics fets ocorreguts: “El terrorisme és una xacra terrible, volem mostrar el nostre condol i solidaritat al poble francès i als ciutadans de París”.

L’Ajuntament ha convocat els martorellencs a fer un minut de silenci a la plaça de La Vila el proper dilluns, a les 19.00h. També farà al ple municipal una declaració institucional per rebutjar els atemptats i expressar la seva solidaritat amb les víctimes i familiars.

Els pitjors atemptats de la història de França

París ha patit, aquesta nit de divendres, una cadena d’atemptats amb arma de foc i explosius simultanis en sis localitzacions al desè i onzè districtes de la ciutat. Hi ha 129 morts i 99 ferits greus confirmats per la policia.

Un dels atemptats ha estat a les terrasses dels restaurants Le Carrillon i Petite Cambodge, també a la sala de concerts Le Bataclan i prop de l’estadi de futbol on s’estava disputant un partit entre les seleccions d’Alemanya i França.

Almenys 8 dels assaltants de la cadena d’atacs haurien mort sense que se sàpiga quants eren en total. 7 dels terroristes haurien mort fent explotar els cinturons bomba que portaven, 3 a la sala Bataclan, 3 més als volts de l’estadi de futbol i un altre hauria estat abatut per la policia dins de la sala de festes Bataclan, segons les primeres investigacions.