L’Ajuntament de Martorell dissenya un nou cicle de xerrades i tallers de salut per a la gent gran

678
2n Cicle de xerrades i tallers Gent Gran i Salut

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell iniciarà dijous el segon cicle de xerrades i tallers Gent Gran i Salut, dins del programa Gent Gran Activa. Inclourà 7 xerrades, tallers i cicles trimestrals sobre salut i benestar, que es faran als esplais de la gent gran i a la Biblioteca Martorell i que aniran dirigides a persones de més de 55 anys. Totes les sessions són gratuïtes, però l’organització recomana una inscripció prèvia a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà de Martorell.

El cicle és la continuació del de l’any passat, amb “xerrades i tallers que van tenir una acceptació molt bona, amb més d’un centenar de participants. Es van plantejar temes que realment van ser d’interès i útils a la gent gran, que hi va ser molt activa a l’hora d’informar-se i participar-hi”, exposa el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández. En aquest segon cicle, avança, “donarem resposta a diferents hàbits o fórmules d’ajudar la gent gran, xerrades i tallers que hem programat des de la Regidoria de Gent Gran”.

7 propostes d’activitats: xerrades, tallers i cicles
Dijous 9 de març (18.15h, Esplai d’Avis La Vila) s’estrena el nou cicle amb “la presentació dels resultats del 2016, una valoració i una xerrada sobre hàbits saludables per a persones grans”, diu Fernández. Continuarà el dijous 16 de març (18.15h, Esplai d’Avis La Vila) amb el taller ‘Fem memòria: què feia jo quan…?’ a càrrec del SIAD, que també ha preparat pel dimecres 29 de març (18.15h) la xerrada ‘Els sabers de les dones com a una aproximació des de les activitats quotidianes’, a l’equipament de Buenos Aires.

El programa inclourà dos cicles trimestrals. Un porta per nom ‘Viure en positiu’ i l’impartiran els professionals de Tasca. Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària ‘La Caixa’, tots els dijous des del 23 de març i fins el 15 de juny –excepte els festius- de 10.00 a 11.00h a la Biblioteca Martorell. L’altre es titula ‘Cuida’t menjant. Alimenta el teu benestar’, i l’han preparat el Departament de Salut i el Tasca. Tindrà lloc tots els dilluns (excepte festius) del 3 d’abril al 16 de juny, de 17.30 a 19.00h a l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires.

Posaran el punt i final els tallers ‘Converses sobre la vida i la mort en el segle XXI’ (dilluns 22 de maig, 17.30h) i ‘La gent gran com a pacients experts’ (dilluns 12 de juny, 17.30h), tot dos a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires i conduïts per la Unitat per a la Gent Gran Activa de Martorell.

Un cicle gratuït, però que precisa d’inscripció prèvia
Totes les xerrades, tallers i cicles són gratuïts. No obstant, el regidor recomana als interessats “que s’inscriguin, per poder tenir una millor previsió d’assistència i donar resposta a les sol·licituds”. Les inscripcions es poden fer a les Oficines d’Atenció al Ciutadà del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM): al Pavelló Esportiu Municipal (avinguda de Fèlix Duran i Cañameras, 1), al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11), al Complex Esportiu La Vila (carrer dels Mestres Gomila i Reniu, 1), a les oficines del PMSAPM (plaça de la Vila, 27) o bé al Centre Integral d’Esport i Salut CIES, al carrer de Gelida s/n.