L’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal de l’Anoia presenten les seves preacceleradores d’automoció

905
as i Florensa (de dalt a baix i d'esquerra a dreta)

L’Ajuntament de Martorell i el Campus Motor Anoia van presentar aquest dijous en línia una nova edició del programa ‘Primer de Preacceleració Catalunya Emprèn de la Generalitat’. L’acció coordina i fa créixer projectes emprenedors territorials innovadors en l’automoció. Hi intervenen el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i el Campus Motor Anoia, en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida (UdL).

A l’acte de presentació, hi van intervenir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Cuadras; el president del CIAC, Josep Maria Vall i el director del Centre de Formació continua de la UdL, Carles Florensa.

Fonollosa va referir-se al fet que “la indústria de l’automoció necessita idees brillants per solucionar els reptes emergents en el sector, com ara les emissions de CO2 a l’atmosfera, la connectivitat, la digitalització, la nova mobilitat o la industria 4.0” i que per poder afrontar aquests reptes amb èxit “cal facilitar la formació especialitzada”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde va recalcar que Martorell està molt implicat amb el sector i que, a l’espera que es posi plenament en funcionament el Centre de Formació de Professionals de l’Automoció, és molt important celebrar aquestes formacions “com a capital de l’automoció que som del país, ja que aglutinem prop del 20% dels treballadors catalans. Estem ben posicionats i necessitem aprofitar el talent que tenim”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

De la seva banda, Vall va posar xifres a la importància de l’automoció catalana: “Un sector que no ve d’ara, sinó que ja té una llarga tradició, que actualment representa el 10% del PIB català, que factura anualment 23.800 milions d’euros i que ocupa a 143.000 persones”.

Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya

Cuadras va manifestar el suport de les entitats de manera conjunta per impulsar de projectes d’automoció i innovació, emprenedoria i formació especialitzada en el territori. De la seva banda, Florensa va incidir en les col·laboracions i suports a iniciatives públiques que generen nous camps d’aprenentatge i major especialització professional en els sectors innovadors del territori.

‘Accelera Martorell’ i ‘Anoia Connected Car Living Lab’

A la presentació, les responsables de les preacceleradores, -Carme Moles com a cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i Sílvia Bosca com a cap de l’Àmbit d’Estratègies per l’Ocupació del Consell Comarcal de l’Anoia-, van difondre els trets característics de cada programa, subvencionat per la Generalitat de Catalunya; el Fons Social Europeu; l’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal de l’Anoia. Aquest fet comporta un cost zero als alumnes, per tal d’estimular la seva emprenedoria a través de la innovació i la tecnologia.

L’’Accelera Martorell‘ del Molí Empresa se centra en la indústria 4.0 amb els reptes Lean Manufacturing; Digitalització en l’entorn industrial; robotització de processos; IOT; recollida de dades; Big Data i Realitat Augmentada i Virtual. Mentrestant, l’‘Anoia Connected Car Living Lab’ es continua focalitzant en el vehicle connectat amb la formació especialitzada, per a les persones interessades en adquirir coneixements específics del vehicle connectat, cooperatiu i autònom.

Tots dos programes consten de 100 hores de formació -70 de tecnològica especialitzada i 30 d’empresarial-, tutories amb mentors i diferents visites. En destaca el seguiment dels projectes per part de professionals reconeguts i amb experiència a l’automoció, fet que proporciona una visió molt real de l’encaix de la futura empresa.

Enguany les dues preacceleradores presenten algunes novetats adaptades a l’actual pandèmia. Es realitzaran 100% en línia, facilitant el seguiment virtual als seus participants, i aquests rebran el títol d’expert universitari amb 15 ECTS, reconegut i expedit gràcies a la col·laboració amb la UdL.