L’Ajuntament de Martorell ha fet una compra massiva de mascaretes que es distribuiran, a partir de demà dimarts, casa per casa entre els veïns i veïnes del nostre poble. Es tracta de mascaretes FFP2 homologades de doble protecció, és a dir, que la persona que la porta evita ser contagiada per tercers i, alhora, evita també contagiar a la resta.

La distribució de les mascaretes serà per barris i porta a porta, a través d’un equip de treballadors i treballadores municipals que les farà arribar a totes les cases, seguint les mesures d’higiene i seguretat. El repartiment s’iniciarà demà dimarts i és previst que hagin arribat a totes les llars entre aquesta setmana i la vinent.

Per a qualsevol dubte podeu enviar un correu a sap@martorell.cat, trucar al 93 774 00 69 o visitar l’espai www.martorell.cat/mascaretes.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat que “amb el desconfinament hem començat a sortir al carrer. La sortida, de moment, es fa de manera limitada, però és positiu que anem deixant enrere les mesures més restrictives de l’estat d’alarma, sempre que ho fem de manera responsable. A Martorell hem de fer-ho bé i, per fer-ho bé hem d’anar protegits”.

“La mascareta no és obligatòria, però sí molt recomanable per sortir al carrer i, davant la dificultat d’aconseguir-ne, hem decidit garantir-ne una a cada martorellenc i martorellenca”, ha incidit Fonollosa.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha repartit aquest dilluns mascaretes, en aquest cas higièniques, a les estacions de ferrocarril entre els usuaris al nostre poble, ja que el govern ha decretat la seva obligatorietat al transport públic.

282 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a les dades, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 47 infectats per coronavirus, dels quals 38 són personal sanitari i nou són pacients ingressats amb positiu (vuit dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 16 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 63 positius, nou a l’Hotel Salut i 163 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 282 persones infectades de coronavirus de les quals 184 són de Martorell.

En el dia d’avui no hem hagut de lamentar cap defunció a casa nostra, ni als hospitals, ni a les residències ni als domicilis. Avui també s’han donat d’alta vuit persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.