L’Ajuntament en ple demana al govern de l’Estat que finalitzi la connexió entre l’A-2 i l’AP-7

2058
El Ple de l'Ajuntament de Martorell

El ple de l’Ajuntament de Martorell ha aprovat aquest dilluns al vespre una moció per demanar a l’Estat espanyol que reprengui i enllesteixi les obres de la connexió entre l’A-2 i l’AP-7 aquest 2017. Segons el text aprovat, es tracta d’un enllaç necessari tant per Martorell com pels pobles dels voltants i de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona i “ningú pot posar en qüestió que el benefici seria molt alt respecte la inversió que li manca”.

“Tenint en compte que el Baix Llobregat Nord i els dos vallesos són zones importants de generació econòmica i que la mobilitat de persones i mercaderies hi és constant, aquesta és una infraestructura vital per la comarca, pel nostre municipi i pels dos vallesos”, ha declarat l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Han passat deu anys des que el Consell de Ministres va autoritzar la licitació de les obres de connexió entre l’A-2 i l’AP-7, dos quilòmetres i mig (amb 850 metres de viaducte), que unirien dos dels eixos viaris més importants i transitats de Catalunya. Els treballs han patit incomptables paralitzacions i alentiments a causa, en part, de les retallades de l’Estat en inversió pública.

Segons l’alcalde, “aquest enllaç faria que la gent que volem anar a la B-30 no haguem de passar ni per un peatge d’autopista, a Martorell, ni per una ruta que travessa polígons industrials, amb més cues i lentitud, que no són les rutes més aconsellables”. Per tot això, insisteix, “reclamem a l’Estat que acabi aquesta connexió aquest mateix 2017, perquè entri en funcionament abans del 2018, i ho fem de la manera més solemne que tenim, aprovant una moció en sessió plenària”.

Adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum

El ple d’aquest dilluns ha servit també, entre altres coses, per aprovar una moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, que insta els governs de Catalunya i de l’Estat espanyol a “superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i assolir finalment l’acord que estableixi les condicions i les garanties justes per a la celebració d’un referèndum reconegut per la comunitat internacional, políticament vinculant i efectiu”.