L’Ajuntament fa millores a totes les escoles de Martorell durant l’estiu aprofitant l’aturada de l’activitat lectiva

2357
Escola Vicente Aleixandre de Martorell
Escola Vicente Aleixandre de Martorell

L’Ajuntament de Martorell aprofita l’aturada de l’activitat als centres d’ensenyament del municipi per dur a terme diverses obres i tasques de reparació d’aquests equipaments, en molts casos amb caràcter preventiu. El gruix principal de les obres s’ha executat durant el mes de juliol i la resta és previst que finalitzi a principis de setembre, abans de l’inici del curs. Les principals accions es desenvolupen a les escoles José Echegaray, Juan Ramón Jiménez i Vicente Aleixandre.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, Núria Canal, explica que el consistori s’ha marcat com a objectiu “fer manteniments preventius i no només reactius als centres d’ensenyament locals”. Per això, es desplega un pla de manteniment, basat en visites tècniques i reunions amb les direccions dels respectius centres per conèixer quines són les necessitats i les mancances existents. A partir d’aquí “planifiquem totes i cadascuna de les obres a les escoles de Martorell i ho fem a l’estiu, quan hi ha vacances escolars”. D’aquesta manera no s’interfereix en el desenvolupament del curs lectiu.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Martorell

Canal exposa que durant aquests mesos s’estan executant obres de millora “a tots els centres de Martorell, però les més destacades es fan a les escoles José Echegaray, Juan Ramón Jiménez i Vicente Aleixandre”. A l’Echegaray, explica, “s’ha instal·lat un ascensor, a l’igual que ja vam fer l’any passat al Col·legi Els Convents”. L’obra, ja acabada, és en procés de tramitació per a que sigui plenament operativa a principis de setembre.

Pel que fa al Col·legi Juan Ramón Jiménez, s’hi ha acabat una rehabilitació dels lavabos de l’edifici d’educació infantil. A part, durant aquests dies d’agost i a través del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s’està actuant en la substitució dels baixants de fibrociment per uns altres de plàstic, un material molt més adequat.

Al centre Vicente Aleixandre s’hi ha fet actuacions de modificació de calderes i també una actuació a la zona del pati per als més petits. S’ha procedit a buidar del terra en profunditat per fer una neteja i una posterior reomplerta a base de sauló, obra que també ha finalitzat. Actualment s’estan fent obres a la sala de calderes, i el termini de finalització es preveu per a principis de setembre. Núria Canal explica aquest conjunt de grans actuacions als centres d’ensenyament locals.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Martorell

Altres actuacions menors

Canal explica que “tota la resta dels centres d’ensenyament han sigut objecte d’obres de millora de caràcter preventiu”. D’entre el conjunt d’accions de menys volum, en destaca l’executada al Col·legi Els Covents, en el que s’ha obert una porta d’accés als menjadors i s’ha instal·lat una marquesina per a que els infants hi puguin accedir sense haver de passar per un sector a cel obert, evitant molèsties els dies de pluja.