Maria Arnal i Marcel Bagés i la seva manera de versionar música tradicional, en concert a la Festa Major

1450

Maria Arnal i Marcel Bagés seran una de les últimes actuacions de la Festa Major 2017. Aquest duet oferirà una actuació als Jardins d’Apel·les Mestres el dimecres 16 d’agost a partir de les 22.00h, en el que presentaran el seu primer àlbum, que porta per títol 45 cerebros y 1 corazón.

La vocalista badalonina i el guitarrista de Flix es van unir artísticament per convertir-se en una cadena de transmissió de la música tradicional i popular. El seu modus operandi ha estat des d’aleshores la creació de cançons pròpies que s’incorporen al seu projecte de remescla de gravacions de camp, arxius digitalitzats i fonoteques d’arreu de la península ibèrica. Primer, amb l’emissió de dos EP’s: Verbena i Remescles, acoples i melismes, amb continguts que poden escoltar-se a la seva plana web, i que ells mateixos defineixen com “una remescla a partir de músiques de fonoteques digitalitzades. Veu melismàtica i de guitarra elèctrica al servei d’unes lletres que parlen de la música com una manera de fer comunitat”.

Verbena ha aconseguit el Premi Ciutat de Barcelona de Música, i ha estat escollit Millor Single Nacional per la revista Rockdelux i Obra Artística de l’any segons els lectors de la revista Time Out. Ara, Arnal i Bagés han llançat el seu primer àlbum, 45 cerebros y 1 corazón, amb un repertori que, com expliquen,“bascula sobre un concepte fonamental: la memòria. Allò que recordem i allò que ens volen fer oblidar”.

Maria Cerezuela ha conversat amb Maria Arnal per a Ràdio Martorell, per saber una mica més de l’actuació del duet a la Festa Major d’enguany.