L’Ajuntament i Banc Sabadell signen un acord de finançament empresarial

611

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el cap de zona de Banc Sabadell, Xavier García Cortés, han signat aquest matí el conveni BStartup perquè emprenedors i empreses locals puguin accedir al crèdit per finançar projectes. Banc Sabadell oferirà finançament amb condicions més favorables a prop d’una cinquantena d’emprenedors i d’empreses locals del Molí Empresa.

El Programa BStartup dóna llum verda al crèdit a emprenedors i petites i mitjanes empreses, però també ofereix d’altres serveis bancaris -préstecs, avals, targetes i assessorament-. Els beneficiaris podran acollir-se també a d’altres productes, com ara el compte expansió negocis, e-commerce, línies subvencionades, crèdits i serveis de banca a distància.

L’Ajuntament, pont entre l’emprenedor i el banc

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat en la signatura que “s’acompleix un dels objectius cabdals del departament de Promoció Econòmica: que els emprenedors i les petites i mitjanes empreses tinguin més fàcil l’accés al finançament”, i ha afegit que “aquest sector és molt important arreu del país, ja que en representa prop del 70%, i pot fer realitat la reactivació econòmica”.

El cap de zona del Banc Sabadell a Martorell, Xavier García Cortés, ha explicat que “aportem tota la necessitat que pugui tenir l’emprenedor, des de les cobertures de la seva operativa bàsica i fins el finançament. Li donarem el nostre assessorament si el projecte té viabilitat i l’acompanyarem en tota la seva carrera i trajectòria, no només al principi”.

El regidor de Promoció Econòmica Lluís Amat deia que el Programa “permetrà que, sota el paraigua de Promoció Econòmica, s’obri una primera porta per als emprenedors per tal d’accedir a un producte de finançament a preus molt competitius. La nostra feina és la d’assessorar els possibles emprenedors perquè presentin un pla de viabilitat que tingui base econòmica i bona projecció”.

Una cinquantena de beneficiaris
El programa beneficiarà en un primer moment cinc empreses locals, però s’espera que pugui abastir-ne una cinquantena. A més, l’acord s’ampliarà amb cursos de formació i xerrades de temàtiques com ara màrqueting, internacionalització o comerç exterior.