L’Ajuntament i El Foment estrenen ‘Escenaris secrets’ amb una vuitantena d’espectadors

911

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell i El Foment, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, han experimentat amb escenaris diferents per apropar el teatre als espectadors. Aquest diumenge han presentat Escenaris secrets una nova proposta amb espectacles de petit format que pretén fidelitzar públic i guanyar-ne de nou. Una vuitantena de persones han estat els primers en tastar el nou format, entre ells, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral.

Tot ha començat amb la convocatòria, que prèviament havia fet El Foment, als espectadors habituals de la sala parroquial. A les 19.00h s’han trobat a la plaça de les Cultures. Anna Gil, membre de la junta, explicava que “hem convidat a la gent que va habitualment al teatre i els demanàvem que portessin algú que no hi va. El resultat ha estat molt satisfactori, doncs una vuitantena de persones s’han trobat a les portes del Centre Cultural sense saber que farien”.

Finalment s’ha desvetllat el misteri. Dividits en dos grups, els espectadors han accedit al Centre Cultural per les portes d’emergència i se’ls ha acompanyat fins els Escenaris secrets: la sala de conferències i el terrat de l’equipament on han vist la representació de dues peces de microteatre del Festival Píndoles.

Les obres escollides han estat Que algú apagui el llum, de Sílvia Navarro, protagonitzada per Júlia Santacana i Lluís Marquès, sota la direcció de Sílvia Navarro i Lluís Garrido. La segona obra de petit format era L’emú de Roger Simeon amb la direcció d’Anna Sarrablo, interpretada per Carla Ricart i Xavier Pàmies.

La fundadora del Festival Píndoles, Giulia Poltronieri, diu que “apostem pel concepte de fer teatre en espais que no són convencionals. La idea és apropar-se als espectadors i fer el teatre més proper físicament”. Poltronieri assegura que “hem estat molt a gust a Martorell i molt còmodes amb els espectadors. La reacció ha estat molt bona. Estàs a tocar dels actors i això ajuda a viure més l’obra”.

Després de les píndoles teatrals, el públic s’ha trobat al vestíbul del Centre Cultural on han comentat les obres mentre degustaven una copa de Clàssic Penedès, gentilesa de la D.O. Penedès. L’experiència ha finalitzat amb el concert del cantautor i músic de les Terres de l’Ebre, Joan Rovira, que ha interpretat cançons del seu treball Peix sense espina. Un concert caracteritzat per la interacció amb el públic amb cançons amb aires mediterranis amb un llenguatge clar i proper.

El regidor de Cultura, Sergi Corral, estava “molt content amb l’experiència. La gent no s’ho esperava. Han estat espectacles de qualitat i el concert de Joan Rovira ho ha acabat d’arrodonir”. I ha assegurat que “n’hi hauran més d’Escenaris secrets perquè el projecte de la Diputació ha agradat i, per tant, s’ha de repetir”.

750 persones assisteixen al monòleg de David Guapo

Entre les propostes de l’Ajuntament de Martorell per revitalitzar l’escena local hi ha el cicle Monoladictes, una programació estable de monòlegs. El primer arribava, aquest dissabte, a El Progrés amb el televisiu David Guapo. Les entrades es van esgotar i 750 persones van gaudir de l’espectacle #quenonosfrunjanlafiesta. “La gent s’ho va passar molt bé, va riure molt i vam omplir El Progrés” remarca el regidor de Cultura.

El cicle continuarà amb la visita d’El Peyu amb l’espectacle Planeta I-Neptú a l’Auditori del Centre Cultural, el 25 d’abril a les 19.00h, i amb l’actuació d’El Sevilla, el 6 de maig amb Reflexiones del hombre lengua, a les 22.30h, al Centre Cultural.