L’Ajuntament i les entitats esportives posen la primera pedra del nou triple Pavelló Esportiu situat a Can Cases

3964
Posada primera pedra del nou pavelló Esportiu
Posada primera pedra del nou pavelló Esportiu

Aquest matí s’ha posat la primera pedra del nou triple Pavelló Esportiu situat entre l’Avinguda de Can Cases i el Carrer Josep Vilar. Aquest nou equipament permetrà les practiques del bàsquet, el futbol sala, l’handbol, el voleibol i el pàdel indoor i està previst que estigui a punt per a la temporada esportiva 2018-2019.

A l’acte hi han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, acompanyats dels regidors Adolf Bargués, Núria Canal, Míriam Riera i Sergi Corral. També s’ha convidat els presidents i membres de totes les entitats esportives del municipi, especialment aquelles que practiquen esports de pista, com el Club Volei Martorell, el Martorell Pàdel Club, el gimnàs d’arts marcials Octogon Sport Centre, el Club Handbol Martorell, els dos clubs de basquetbol: el Club Bàsquet la Mercè i el Bàsquet Club Martorell, i els dos equips de futbol sala, l’Associació Esportiva Pares i Mares Futbol Sala Martorell i el Sala 5 Martorell.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha remarcat que la col·laboració de les entitats ha estat clau en l’elaboració del disseny i l’estructura del nou pavelló a l’hora de crear un espai que cobreixi les necessitats de tothom. “Ens hem reunit amb totes les entitats esportives que són susceptibles a l’hora d’utilitzar aquest equipament i les seves aportacions ens han fet millorar el projecte”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La creació d’aquest nou triple pavelló esportiu va néixer de la manca d’espais suficients per acollir l’activitat esportiva degut al creixement continuat de practicants d’esports de pista al municipi. La regidora d’esports, Belén Leiva, considera que aquest nou equipament suposarà una millora indiscutible de la pràctica d’aquests esports concrets.

Belén Leiva, regidora d'Esports

El nou centre comptarà amb una superfície de 4.600 m2 i es dividirà en tres àrees: vestidors, graderia i diverses pistes: una poliesportiva (divisible amb cortines en tres pistes) i tres de pàdel indoor. A més, l’edifici comptarà també amb un petit espai per a l’Associació de Veïns del barri de Can Cases. El cap de Servei de Planificació Urbanística de l’Ajuntament, Rodrigo Alaminos, ha explicat amb més detall com serà aquest nou pavelló.

Rodrigo Alaminos, cap del Servei de Planificació Urbanística

Previsió per nous projectes

Les obres tenen una durada prevista de 14 mesos i s’espera que el pavelló estigui disponible de cara a l’inici de la temporada 2018-2019. L’alcalde Fonollosa ha explicat que un cop finalitzada la construcció d’aquest nou pavelló es preveu la renovació dels dos pavellons esportius actuals: les Instal·lacions Esportives Municipals, situades al carrer Germanes Mestre, i el Pavelló Esportiu Municipal de l’Avinguda Fèlix Duran i Canyameres. “Des de fa 10 anys l’Ajuntament està apostant per les inversions en els equipaments esportius, i això no s’acaba amb aquest pavelló” ha recordat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Presidents de les diferents entitats del municipi han assistit a l’acte i han participat en la posada de la primera pedra. Miquel Fusalba, president del Bàsquet Club Martorell, i Jordi Gay, president del Sala 5 Martorell, han valorat positivament l’inici oficial de la construcció del nou pavelló poliesportiu degut a la manca d’espai que pateixen durant la temporada.

Miquel Fusalba, president del CB Martorell i Jordi Gay, president del Sala 5 Martorell

En l’acte d’aquest matí, nens i nenes esportistes dels diferents clubs han col·laborat dipositant en una urna diferents objectes representatius de les seves entitats. En aquesta urna, que quedarà enterrada sota els fonaments del nou pavelló, també si han posat diaris, monedes i l’acta de la posada de la primera pedra signada per l’alcalde.