L’Ajuntament manté la prioritat de reordenar la via pública per enfortir la cohesió social

947

Les obres de reurbanització del carrer Montserrat avancen a bon ritme, segons ha comprovat recentment l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat de tècnics municipals. L’objectiu dels treballs, que estaran enllestits a principis de l’any vinent, és millorar la mobilitat de les persones, l’enllumenat i l’enjardinament.

“Ens enfoquem molt a la via pública perquè som conscients que és el lloc de trobada de la gent; si la fem agradable i amable, estem treballant per la cohesió social i això ho tenim molt interioritzat, l’equip de govern”, ha declarat l’alcalde Fonollosa.

Amb aquestes obres s’ampliaran les voreres per facilitar el pas dels vianants, tot deixant dos carrils de circulació per al trànsit; es farà un pas elevat a la cruïlla amb els carrers Gomis i Pedró per moderar la velocitat dels vehicles i s’instal·larà un ascensor per connectar els carrers Montserrat i Pedró, pel passatge Dula.

També està prevista l’adequació del camí del Pontarró ampliant-hi la vorera que discorre paral·lela a la façana de Pomfusa.

La Vila, Can Carreres i el Pla
L’alcalde Fonollosa ha explicat que ara mateix l’Ajuntament té “moltes obres a la via pública”, com ara les que estan en marxa al carrer Pere Puig i la plaça Germanes Maestre, “amb què haurem reurbanitzat pràcticament tots els barris de la Vila”.

Però hi ha una altra part del poble que també és antiga i mereix especial atenció, que són els barris de Can Carreres i el barri del Pla: les obres en curs a l’avinguda Montserrat són la primera fase. “La segona i la tercera fase es desenvoluparan entre l’any que ve i el següent. La plaça Padró i el carrer Padró i els carrers Gomis, Sant Lluís, Sant Joan i Comerç. D’aquesta manera haurem actuat a la totalitat del barri”, ha explicat l’alcalde.

Fonollosa ha avançat també que a començaments de 2017 s’iniciaran les obres al barri del Pla, on es reurbanitzaran dinou carrers “de manera progressiva, perquè no ho podem fer tot de cop. Hi canviarem la fesomia canviant el paviment i renovant-hi l’arbrat, la jardineria i el mobiliari urbà”.